Cytat(Gamoń @ 23.03.2012, 22:22:34 )

Nie wiem jaki jest domyśly ale można zmienić ja ustawiłęm swoje. Po wpisaniu mysql -h 127.0.0.1 -u login -p wyskakuje wiersz niżej znak --> gdzie wpisuje CREATE DATABASE base;
i następnie wyskakuje mi komunikat który już opisałem. Z monitorem mysql łąćze się poprawnie tzn jest komunikat powitalny itd jeśli o to pytasz.
Dziwne... skoro sie zalogowałeś, to czemu do zapytania wrzuca Ci polecenie logowania
mysql?
Cytat(Gamoń @ 23.03.2012, 22:22:34 )

I jak już się udzielasz to napisz jak połąćzyć się z serwerem zewnętrznym za pomocą monitora mysql ?
Tak w ogóle to nie łączysz się żadnym monitorem MySQL, tylko z na przykład z shella. Jak już się udzielam to Ci napiszę, a może zapytam jakie parametry przyjmuje funkcja
mysql i czy czasem jeden z nich nie jest adresem host serwera, do którego się łączysz? Np podawanym po
-h? No, ale Ty powinieneś wiedzieć lepiej. No a tak poza tym dość często trzeba na tym zewnętrznym serwerze ustawić dostęp dla zdalnego IP... takie tam zabezpieczenia... żeby jakiś niepowołany haker się z jakiegoś monitora MySQL nie próbował włamać