Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: :?: Posłaniec dla win NT/2000/XP poza lanem :?:
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Project
Witam!
Mam takie male pytanie:
Czy jest mozliwe wyslanie przez serwer (oczywiscie poprzez php) specjalnie spreparowanego pakietu na poodany IP ktory wywola na maszynie odbiorcy komunikat Poslanca (?)
mam na mysli tu o czyms co bez problemu mozna zrobic poprzez lana komenda: net send $adres $text
Jak wszem i wobec wiadomo w php mozna zrobic wszystko wiec moje pytanie powinno brzmiec jak to zrobic a nie czy jest to mozliwe :P

Pozdrawiam
Seth
Jest taki servis jak messanger - odbiera komunkaty sytemowe itp.
Wystarczy wyslac na IP wiadomosc protokolem messangera i na ekranie pojawi sie okno dialogowe z nasza wiadomoscia (dziala na Win NT/2000/XP) Tu jest opis jak zablokowac ta usluge: http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/usi...te/stopspam.asp
Niestety moge tylko podac Ci te informacje bo nigdzie jak dotad nie znalazlem protokolu pozwalajacego wysylac te wiadomosci.
Project
dziekuje za odpowiedz lecz nie wiele ona wniosla w moje rozwazania
sad.gif
Ogolna idee poslanca znam lecz chcialem dowiedziec sie czegos wiecej...
mam nadzieje ze ktos odpowie na moje pytanie...
Ciekawi mnie jak trzeb aspreparowac taka wiadomosc i jakim sposobem dostarczyc ja do odbiorcy (moze wystarczy otworzyc strumien na okreslony port i wyslac tam cos... - to chyba bylo by za latwe sad.gif )
Chyba zaczne sprawdzac jakie pakiety wychodza i przychodza podczas odbioru badz nadawania takiego poslanca...
niemniej jednak nadal czekam na jakies odpoiwedzi , sugestie ... cokolwiek co moze mi pomoc winksmiley.jpg
POZDRAWIAM
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.