uncuncunc
2.04.2012, 08:46:22
Jak budujecie strukturę bazy/aplikacji i panelu, zakładając że jest jeden FW, wiele aplikacji na nim opartych i jeden panel administracyjny zarządzający nimi. Chodzi mi np. o budowę bazy i trzymanie danych użytkownika, administratora, moderatora itp. jedna tabela/baza dla apliakcji i osobna dla panelu?
Jak tworzycie zarządzanie aplikacją, osobne klasy dla panelu, czy wszytko razem kontrolowane np. przez ACL?
Prosiłbym o linki jeśli jakieś posiadacie które poruszałby te kwestie.
Również byłbym ciekaw rozwiązań jakie proponujecie.
uncuncunc
11.05.2012, 09:47:41
Nikt nigdy czegoś takiego nie budował?
adek-
11.05.2012, 10:09:33
Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale ja mam zbudowany panel gdzie są np użytkownicy z różnymi uprawnieniami (INT 1-5) które trafia do danych sesyjnych przy logowaniu, każdy widzi różne rzeczy poprzez zwykłe warunki if(session ==... albo funkcje, a w panelu mam mnogie ilości rzeczy do zarządzania, począwszy od strony www, do danych pracowników i ich uprawnień, placówek firmowych, raportów, a skończywszy na aplikacjach webowych i różnego rodzaju kalkulatorach i innych kwestiach. Wiele tabel które wiąże ze sobą w razie potrzeby, tak więc wszystko oddzielnie... osobno użytkownicy, osobno dane firm, placówek itd. Jeśli o takie coś Ci chodzi to linka nie mam, raczej gmeranie w poszczególnych wątkach i książkach jak się uczyłem.
uncuncunc
11.05.2012, 10:15:35
@up u mnie aplikacje nie muszą być w tej samej bazie, a panel ma korzystać z metod aplikacji i je wykonywać. Jak dodajesz u siebie opcje do panelu? Tak aby były w widoku aplikacji? I panel je odczytał? Zakładając że mówimy o MVC.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.