Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]pozycjonowanie elementu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacobson
Witam, mam taki problem... mam formularz kontaktowy

1. <div class="form_row"><span class="form_label">Treść wiadomości:</span><textarea class="form_textarea"></textarea></div>

1. .form_row{
  2. display:block;
  3. padding: 10px 0 10px 20px;
  4. text-align: left;
  5. }
  6. .form_label{
  7. display:inline-block;
  8. width: 200px;
  9. line-height: 20px;
  10. }
  11. .form_textarea{
  12. padding: 5px;
  13. height: 150px;
  14. width: 250px;
  15. text-align: left;
  16. }

i teraz moj problem jest taki ze form_row rozszerza sie w zaleznosci od wysokosci textarea, a text "Tresc Wiadomosci" chcialbym zeby trzymal sie gornej krawedzi form_row natomiast trzyma sie jej dolnej krawedzi. W jaki sposob moge to naprawic ? (screen http://screenshotuploader.com/s/01/YyePEuGEz )

z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
vifus
Nie wiem czy do końca o to chodzi, ale może po prostu tabelka? <tr><td>tresc wiadomosci</td><td>pole tekstowe</td></tr>
jacobson
tak to by pewnie rozwiazalo problem ale nie chce uzywac tabel ;p chcialem zeby to bardziej wygladalo w calosci na html5 smile.gif
Posio
ładnie oCSS'owany <label for=""></label> u mnie załatwia sprawę... Nie wiem dlaczego z tego nie korzystasz ? U mnie załatwia to większość problemów
jacobson
a co to znaczy dobrze oCSS-owany? to ze zmienie span na label nic nie zmieni w tym ze bedzie sie wyswietlal na gorze a nie na dole.

edit
zmiana display na float:left; zalatwila sprawe, juz wyswietla sie poprawnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.