Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Jquery show/hide
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kielich
Witam mam problem z którym męczę sie już od 2 dni mianowicie, mając wtyczkę FB z prawej strony okranu działa ona kiedy sie najedzie/zjedzie myszką. Ja chcę to przerobić aby działało po kliknięciu i odkliknięciu
Metody click czy toggle już testowałem i nie umiem tego przerobić. bardzo proszę o pomoc.

JS

Kod
<script language="javascript">
    $(document).ready(function(){
    var speed = 300;
    var bg = '/img/tlo.png';
        $(".fb-fb").css('background-image', 'url('+bg+')');
        $(".fb-fb").hover(function(){
            $(".fb-fb").animate({right: "0px"}, {queue:false,duration:speed} );
            return false;
        },function(){    
            $(".fb-fb").animate({right: "-209px"}, {queue:false,duration:speed} );
            return false;
        });
    });
</script>

CSS

Kod
<style type="text/css">
    .fb-fb{width:200px; padding:10px 5px 5px 36px; height:360px; position:fixed; top:5%; right:-209px;z-index:99999; display:block;}
</style>

HTML
Kod
<div  class="fb-fb">
  <div style="background:#fff;">
     <script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script><fb:like-box href="http://www.facebook.com/demotywatory" colorscheme="light" width="200" height="350" show_faces="true" stream="false" header="true"></fb:like-box>
  </div>
</div>

tolomei
Witaj.

Jeśli możesz to prześlij mi adres, na którym skrypt działa.

Lub utwórz projekt na jsfiddle tak, aby działał.

Pozdrawiam.
mortus
Najpierw przykład. Możesz np. posłużyć się dodatkową zmienną, którą w przykładzie jest isVisible z domyślną wartością false i odpowiednio modyfikować wartość tej zmiennej po kliknięciu w element klasy .fb-fb. Na takiej zasadzie działa właśnie metoda .toogle(), jednak bezpośrednio pod .toogle() tego nie podepniesz (trzeba by było ingerować w kod jQuery).
kielich
Dziękuje ślicznie dokładnie o to mi chodziło exclamation.gif smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.