Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]skrypt pomocny przy pisaniu HTML/JS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elmozaur
Witam.
Moje dzisiejsze pytanie dotyczy nastepujacej kwestii:
Pisze sobie jakies tam funkcje w Javascript. Staram sie pisac z wcieciami, enterami itp. Przez takie pisanie wszystko czasem rozwleka sie na kilka ekranow.

Pytanie:
czy istnieje 'cos' (skrypt, funkcja, edytor...) ktora wyrzuci wszystkie niepotrzebne biale znaki- entery, niepotrzebne spacje, tabulatory ii zrobiz plikow JS taki ciag znakow.
Wiem ze mozna cos takiego na szybko sobie napisac ale mi chodzi o mozliwosc odwrocenia takiego procesu.
Np. wkladam taki blok textu a na wyjsciu otrzymuje to samo tylko w wersji z wcieciami, enterami, tabulatorami

czy cos takiego istnieje? (nazwy zmiennych i funkcji zostaja bez zmian)

za wszelkie info z gory dziekuje
Grzegorz
redeemer
yuicompressor od yahoo (js i css)
closure compiler od google

Edit: Sorry nie doczytałem, że chcesz odwrócić proces. Nie wiem czy coś takiego istnieje, ale spróbój poszukać pod hasłami js unpacker albo js unminifier. Jeżeli zaś chodzi Ci tylko o same wcięcia itd. to każde IDE powinno to potrafić. W Netbeans znajdziesz to w głównym menu Source / Format.
tolomei
Witaj.

Szukaj w google pod hasłem "obfuskator javascript"(po angielsku więcej znajdziesz).

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.