Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP][HTML]Przykładowe strony w php - szablony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szymciosek
Witam,
1) Skąd mogę pobrać gotowe szablony stron w php, chodzi mi to żebym mógł zobaczyć jak jest zbudowana taka strona w html i jakie ma podziały na php, czyli, gdzie co i jak umieścić w php
2) CSS odnosi się jakoś do PHP ? Tzn jeśli z php prześlę tabelę do html to jak ją ustawić za pomocą css ? odnieść się do takiego samego np ID jakbym to robił w html ?

Na razie to chyba na tyle.

Pozdrawiam
lobopol
1. Google hasło php cms download, php cms, php site script etc.
2. css określa style konkretnych elementów html. Za pomocą php możesz wyświetlić elementy html.
Szymciosek
co do strony to bardziej chodziło mi o zbiór plików do ściągnięcia typu index.php z zawartym w sobie html + dodatkowe pliki php, które pokazują co i jak przekazuje treść, gdzie jest odbierana itd.
Znalazłem jakieś strony niby jest napisane PHP WEBSITE TEMPLATES itd... ale ściągam rar'a a tu same pliki html + css + folder images... znalazłem jakiś katalog skryptów, ale nigdzie nie widzę download, a niby jest za free...

Mógłbyś coś konkretniej opisać ? CMS to raczej system zarządzania treścią, a mi chodzi po prostu o prostą stronę.
lobopol
To nie ma czegoś takiego. A dlaczego? Bo każda strona jest inna i w gestii frontendowca jest podpięcie szablonu html pod dany system.

Jeden zrobi to za pomocą smarty czy twiga, a inny połączy php z html. Proste strony nie potrzebują php. Poczytaj sobie o smarty/twigu czy mvc
viking
Źródło strony masz na php.net (na dole wśród linków) smile.gif
Natomiast jeśli chcesz dobrze napisany kod rozglądaj się raczej za przykładami albo opensource'owymi rozwiązaniami opartymi o Zend Framework, Symfony, Silex czy inne frameworki.
Szymciosek
Zenda mam zamiar się uczyć, bo znajomy się za to wziął, ale najpierw ja muszę się zebrać do reinstalacji systemu, bo za bardzo już po 3 latach jest w nim namieszane i np wamp nie chodzi jak musi.

Czyli php jest w sumie wykorzystywane tylko do obsługi systemów na stronach typu, rejestracja, logowanie, przechowywanie treści w bazie danych (to raczej jeśli chodzi o późniejszą edycję, bo prościej ?) ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.