Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z headerem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
darney
Witam. Posiadam zintegrowane forum phpbb3 ze stroną.

Na stałe załadowany jest w pierwszej linijce szablonu html header powyższego forum.

Kiedy w skrypcie próbuje wykonać header location

Problem pojawia się kiedy próbuje w stronie użyć jakimkolwiek skrypcie header("Location:")
otrzymuje komunikat.
Cytat
Cannot modify header information - headers already sent by....

Doskonale wiem dlaczego otrzymuje komunikat gdyż już jest w użyciu header phpbb3 na początku szablonu

próbowałem również opatrzyć skrypty ob_start() ob_end_flush() exit; niestety w tym przypadku występują 2 problemy.

Kiedy ustawie ob_start itp w headerze integracyjnym phpbb3 widze białą stronę bez żadnego błędu natomiast opatrzenie header location nie daje żadnego rezultatu. Cały czas występuję błąd Cannot modify.....

Zawracam się do was o pomoc jak wymusić header location w stronie która już obsługuje header phpbb3

header w moim szablonie to integracja sesji phpbb3
  1. global $phpbb_root_path, $phpEx, $user, $auth, $template, $cache, $db, $config, $forumurl, $newurl;
  2.  
  3. define('IN_PHPBB', true);
  4. define('ROOT_PATH', "../forum.xxx.pl");
  5. $forumurl = 'http://forum.xxx.pl/';
  6. $newurl = "http://xxxr.xxx.";
  7.  
  8.  
  9. if (!defined('IN_PHPBB') || !defined('ROOT_PATH')) {
  10. exit();
  11. }
  12.  
  13. $phpEx = "php";
  14. $phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : ROOT_PATH . '/';
  15. include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
  16.  
  17. $user->session_begin();
  18. $auth->acl($user->data);

Przepraszam za zaśmiecanie ale rozwiązałem problem. Dałem na początku całego szablonu i na samym końcu powyższe znaczniki i zaczęło działać. Proszę mi tylko powiedzieć czy w tym przypadku to jest poprawne rozwiązanie i czy nie wystąpią później jakieś komplikacje?
maniana
Wszelkie nagłówki moszesz wysyłać PRZED wysłaniem jakichkolwiek innych danych.
darney
Mogę poprosić o jakiś przykład? smile.gif
viking
W nagłówkach ustalasz m.in rozmiar dokumentu. Dopóki nie ma żadnego drukowania danych na ekran możesz się bawić zawartością nagłówków. Czyli albo header przed echo, albo ob_start. W tym wypadku musisz przejrzeć kod pod kątem ewentualnych błędów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.