Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Losowanie miniatur
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
TRaffii
Witam, mam problem z losownaniem miniatur: link Mam 2 pytania, jeśli ktoś może odpowiedzieć to będe bardzo wdzięczny wink.gif
1. Dlaczego za 1 uruchomieniem skryptu miniatury generują się , ale w sesji przetrzymywana jest tylko ostatnia miniatura?
2. Dlaczego w miarę to chodzi na chrome, IE,opera ale na mozilli zaczyna źle zapisywać sesje..
wrzucam mój kod do losowania
  1. if(($ile_aukcji_usera>7)&&(isset($_GET['img']))){//sprawdzam czy jest sens losowania
  2. $czy=0;
  3. while($czy!=1){
  4. $czy=0;
  5. $w=0;
  6. $nowe_id=losowanie_aukcji($ile_aukcji_usera);
  7. foreach($_SESSION['users'] as $number) {
  8. if($nowe_id==$number['id_aukcji']) {$w=1; break;}
  9. }
  10. if($w==0) {
  11. $id=$nowe_id;$czy=1;
  12. $_SESSION['users'][$pobierana_zm[0]]['id_aukcji']=$nowe_id;
  13.  
  14. }
  15.  
  16. }

Ogólna idea jest taka że po wywołaniu skryptu jest losowany numer który następnie jest zapisywany do sesji, a poźniej generowanie miniatury następuje z danych sesji. Nie rozumiem, czemu na innych przeglądarkach chodzi ok, a w mozilli po pewnym czasie zwykle się sypie.
Jeśli ktoś zna odpowiedź, bede wdzieczny.
motyl-pl
Jak nie chodzi na jednym spróbuj na drugim, użyj $_COOKIE smile.gif
TRaffii
A mam takie pytanie czy ma to znaczenie , że używam .htaccess i mod_rewrite do tego ?
Czy możliwe żeby mylił sesje przez to? Jeśli tak to czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.