Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Wczytywanie danych z pliku txt do html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lokmon
Proszę o pomoc bo od 2 dni próbuje i nic. Chcę stworzyć prostą stronę najlepiej w html do której ładowałyby się ustawienia z pliku ustawienia.txt. O ile z czystym tekstem poradziłem sobie dzięki jquery i .load to wczytanie tekstu do <title>Wartość do wczytania</title> czy <input value="Wartość do wczytania" /> nie mogę sobie poradzić.
Szymciosek
fread

To jest taką podstawą, później do tego może dojść podział na tytuły itd, to zależy jak zorganizujesz sobie plik txt.
lokmon
Właśnie nie wiem jak zorganizować plik txt ani jak go połączyć z html. Nie chce żadnego podziału czy coś. Chcę wczytać w miejsca <title>Wartość do wczytania1</title> czy <input value="Wartość do wczytania2" /> wartości z pliku txt. Nic ma się nie zmieniać w zależności od czegoś tam. Po prostu w pliku txt ma być np. tile(Wartość do wczytania1) i ten tekst ma wczytać do pliku html w miejsce <title>Wartość do wczytania1</title> i analogicznie w <input value="Wartość do wczytania2" />
maniana
Teoretycznie od tego jest XML, XSLT... ew zobacz parse_ini_file

A jeśli już to: [plik.txt]
Cytat
title::jakiś opis
zmienna::Jakaś wartość...
inna::coś

1. $data= file('plik.txt');
  2. foreach ($data as $v) {
  3. $tmp = explode('::',$v);
  4. $$tmp[0] = $tmp[1];
  5. }
  6.  
  7. echo $title.' '.$zmienna.' '.$inna;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.