Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Rejestracja - usuniecie imienia i...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Twistek
Ema.

Mam rejestrację na stronie i trzeba w niej podać:

Nazwa uzytkownika:
Imie:
Nazwisko:
Adres e-mail:
Haslo:
Powtorz haslo:

I chciałbym usunąć pola " imię " oraz " Nazwisko "
próbowałem wiele razy ale nie wychodziło mi sad.gif

oto kod: register.php

1. <?require "header.php";
  2. ?>
  3. <div id="wrapper">
  4. <div id="error" style="display:none;"><div class="msg" id="sucmsgid"></div><div class="error" id="msgid"></div></div>
  5. <? if ($registration == 0) {
  6.  
  7. echo "<center><b>Rejestracja jest tymczasowo wylaczona przez administratora</center></b>";
  8. }
  9.  
  10. else { ?>
  11. <hr>
  12. <br />
  13. <br />
  14. <br />
  15. <center>
  16. <form name="config" action="<?= $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post" style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px;" onSubmit="return validate();">
  17. <table width="80%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" align="center">
  18.  
  19. <tr>
  20.  
  21. <td align="right" valign="top" class="fontcolor"><b>
  22. Nazwa uzytkownika:</b></td>
  23. <td align="left"><input type="text" name="uname" id="uname" value="" size="40" maxlength="20" /></td>
  24. </tr>
  25. <tr>
  26. <td align="right" valign="top" class="fontcolor"><b>
  27. Imie:</b></td>
  28. <td align="left"><input type="text" name="fname" id="fname" value="" size="40" maxlength="20" /></td>
  29. </tr>
  30. <tr>
  31. <td align="right" valign="top" class="fontcolor"><b>
  32. Nazwisko:</b></td>
  33. <td align="left"><input type="text" name="lname" id="lname" value="" size="40" maxlength="20" /></td>
  34. </tr>
  35. <tr>
  36. <td align="right" valign="top" class="fontcolor"><b>
  37. Adres e-mail:</b></td>
  38. <td align="left"><input type="text" id="email" name="email" value="" size="40" maxlength="50" /></td>
  39. </tr>
  40. <tr>
  41. <td align="right" valign="top" class="fontcolor"><b>
  42. Haslo:</b></td>
  43. <td align="left"><input type="password" name="pass" id="pass" value="" size="40" maxlength="32" /></td>
  44. </tr>
  45. <tr>
  46. <td align="right" valign="top" class="fontcolor"><b>
  47. Powtorz haslo:</b></td>
  48. <td align="left"><input type="password" name="cpass" id="cpass" value="" size="40" maxlength="32" /></td>
  49. </tr>
  50.  
  51. <tr>
  52. <td colspan="2" align="center">
  53. <input name="submit" value="Gotowe" type="submit" /></td>
  54. </center>
  55. </tr>
  56. </table>
  57.  
  58. </form>
  59. </center>
  60.  
  61. <?
  62. } ?>
  63.  
  64.  
  65. </div>
  66.  
  67. <? require "footer.php"; ?>

Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś pomógł, ( niby jest proste ale ja nie mam pojęcia jak to zrobić sciana.gif )

@edit tak po usunięciu pól wyskakuje że nie wszystko zostało wypełnione wink.gif

reszta plików dotycząca rejestracji:

functions.php: http://pokazywarka.pl/1l4ofs/
ftp.class.php: http://pokazywarka.pl/ccloze/
kpt_lucek
1. Wkleiłeś część kodu w której znajdziemy formularz, nawet po usunięciu pól z imieniem i nazwiskiem funkcja (a zakładam że tak ta rejestracja działa) rejestrująca/wrzucająca rekord do bazy danych zwróci błąd (bądź wrzuci rekord wraz z pustymi polami)

2. Nie wiemy jak wygląda sprawdzanie tejże rejestracji, czy mimo usunięcia tych pól nie ma tam gdzieś jakiegoś IF'a który sprawdza czy dla pól IMIE oraz NAZWISKO są ustawione wartości, jeżeli taki IF istnieje to rejestracja nie będzie możliwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.