Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Lightbox i reakcja na paek przewijania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gray
Hej,
mam na swojej stronie skrypt JS który reaguje na ruch paska przewijania (scroll). Dodatkowo mam obiekty które po kliknięciu wyświetlają się w lightboxie. Problem leży w tym, że jeśli obiekt wyświetlany w lightboxie ma dużą wysokość to trzeba go trochę scrollować w dół i wtedy uaktywnia się skrypt pod lightboxem na stronie. Da się jakoś w prosty sposób zablokować wykonywanie takiego skryptu czułego na scroll ze strony podstawowej kiedy odpalony jest lightbox?

Pozdrawiam.
mortus
Tag PHP w tytule tematu jest zbędny, bo problem z PHP nie ma nic wspólnego. Jeśli natomiast chodzi o sam problem, to i być może da się w jakiś sposób uwarunkować działanie skryptu obsługującego przewijanie w zależności od tego, czy lightbox jest "włączony", czy też nie. Jadnak trzebaby wiedzieć, jaki to skrypt, jak on wygląda, a najlepiej by było, gdybyśmy mogli zobaczyć stronę o której mowa on-line.
Gray
Stronę mam na localhoście, tak też myślałem, że bez kodu może być problem i liczyłem może na coś w rodzaju wyłączenia obsługi JS czy też konkretnej jego funkcji kiedy włączony jest lightbox.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.