Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][Google Maps] Polygons dla Dzielnic Krakowa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jol.us_
Witam,

Potrzebuję zrobić mapę Google Maps z klikalnymi obszarami dzielnic Krakowa i jego najbliższych okolic.

Aktualnie Google Maps wyświetla linią przerywaną podział administracyjny dla miast (np. dzielnica I Stare Miasto, Kraków, Polska). Czy istnieje jakaś funkcja w API, która z automatu zamieni taki obszar na Poligons? Albo czy jest możliwe pobranie danych tych obszarów w celu przerobienia ich na Polygons?

Jeśli nie, to może ktoś wie skąd pobrać listę punktów np. w pliku XML lub zna prosty sposób aby takie punkty wygenerować.

Bardzo będę wdzięczny za pomoc.
thek
Dane te są wrysowane w kafle mapy, a nie dodane jako warstwa wyświetlana, tak więc pozostaje Ci ręczne odczytanie koordynatów i na ich podstawie stworzenie polygonów. najszybciej chyba będzie zrobić sobie na szybko marker lub markery i w jakimś inpucie dla tego markera właściwym wyświetlać koordynaty gdy go upuszczasz.
jol.us_
Dziękuję za odpowiedź.

Tego się obawiałem, że się nie uda tego wyciągnąć bezpośrednio od Google.
Możesz mi coś szerzej napisać o tym jak ręcznie odczytywać takie koordynaty? Obawiam się, że to jest dużo obszarów i ciężko będzie mi to stworzyć ręcznie.

Może ktoś dysponuje już gotowym plikiem z punktami polygon'ów dla dzielnic Krakowa i się nim podzieli?
thek
Stwórz sobie najprostszą mapkę z markerem do przesuwania i połącz jego zdarzenie ondrop z odczytywaniem LatLng oraz wrzucaniem ich do jakiegoś inputa poniżej mapki. Tych koordynat nie będzie tak dużo z prostej przyczyny... Polygony będą miały punkty wspólne jako granice regionów. W zasadzie więc możesz wziąć jakiś tutorial dodający przesuwalne markery na mapę. Każde pojawienie się na mapie markera, będzie dodawało pod mapą powiązany z nim input, który będzie reagował na przesuwanie markera. Wybranie potem z wszystkich markerów tych, które są dla danego obszaru, nie powinno sprawić trudności Ci wtedy.

EDIT: Może podobne do tego narzędzie Ci pomoże smile.gif http://www.birdtheme.org/useful/v3tool.html
jol.us_
I tu mam właśnie problem... bo we wszystkich takich narzędziach mapa google nie wyświetla granic administracyjnych miasta i nie wiem gdzie stawiać punkty.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.