Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Walidacja adresu URL do mapy google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pjamorski
Witam,

Mam ogromnąprośbę, czy macie gotową funkcję w JAVASCRIPT walidującą adres wprowadzany do google maps? Kurde naprawdę mam lecnia na pisanie tego a z tych przykładzików co znalazłem nie jestem pocieszony. Coś skutecznego i ładnie działającego...

pozdrawiam
Kużdo
W sumie to mógłbym napisać, ale też mam chyba lenia jak Ty :F Chyba jednak będziesz musiał sam spróbować :F Tutaj się pomaga, a nie pisze za kogoś...
pjamorski
NIe chcę żeby ktoś to dla mnie pisał, tylko wkleił smile.gif
d3ut3r
Cytat
NIe chcę żeby ktoś to dla mnie pisał, tylko wkleił

W takim razie na forum jest dział Gotowe Rozwiązania -> Szukam. Sam przeczysz własnej sygnaturce biggrin.gif

Co do samego problemu, to chcesz walidować adres URL i sprawdzić czy jest poprawnym adresem google maps czy chcesz walidować adres realny (ulica, miasto itd.) ?
pjamorski
Ok nie sprecyzowałem, to już precyzuję. Chodz o ten adres url. Co do idei podpisu, w takich momentach nie działa
Kużdo
Nie działa, bo się nie chce? Wystarczy wpisać w google "javascript regex" i masz: http://www.regular-expressions.info/javascriptexample.html Reszta to testowanie... Do roboty...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.