Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]System cenzury
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szymciosek
Witam, wiem jak zamienić całe słowo, w tym przypadku jest to cenzura i np zamiana słowa "Cenzura" na "Cenz***" nie robi mi większego problemu, ale jak się zabezpieczyć przed wpisaniem np "C_E_NZuR_a" ?

Z góry dziękuję za pomoc.
Kshyhoo
Usuwasz wpierw podkreślniki ze słów a potem porównujesz. I nie musisz podawać aż tak dosadnych przykładów.
d3ut3r
Im dłuższe słowo tym więcej kombinacji, nie jesteś w stanie zrobić uniwersalnego skryptu cenzurującego przekleństwa.

Swojego czasu pracowałem nad stroną gdzie klient taką cenzurę chciał. Znalazłem podstawowy słownik przekleństw plus napisałem do edytora tinyMCE plugin który dodawał zaznaczone słowo do filtrów. Z tego co wiem to jedyna rada jakiej można udzielić czyli intensywna moderacja ...
Szymciosek
Dziękuję wam, już po pierwszej odpowiedzi o tym pomyślałem, są różni ludzie i tyle samo pewnie ich kombinacji, dlatego trzeba to dodawać na bieżąco.
Crozin
Taka cenzura jest bez sensu, bo:
1. Jak ktoś chce napisać tą kurwę to i tak ją jakoś napisze. Od biedy zamiast normalnego tekstu, będzie jeszcze bardziej rzucające się w oczy K_U_R_W_A czy KU_RW_A.
2. Jeżeli będziesz kombinować z nieuwzględnianiem znaków pomiędzy literami, w końcu zaczniesz łapać normalne słowa jako przekleństwa, np. cechuje się.
3. Nawet ośmiolatek widząc k***a, tępy c***u!!! i tak odczyta to jako kurwa, tępy chuju!!! - te gwiazdki jedynie skupiają uwagę na przekleństwach, podobnie jak ma się to w punkcie pierwszym.
4. Przekleństwa są częścią języka i nie raz na prawdę ułatwiają przekazywanie swoich myśli.

Jeżeli jednak czujesz nieodpartą potrzebę "ochrony" swoich odwiedzających, zamiast takiej śmiesznej, nic nie wartej cenzury raportuj sobie (pozwól również internautom na to) automatycznie treści, w których najprawdopodobniej pojawiły się wulgaryzmy i ręcznie je usuwaj/edytuj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.