<?php //filtruje dane użytkownika $send = $_POST['send']; //mail na który będa wysyłane wiadomości $odbiorca = "twój@email.pl"; //nagłówki $header = "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\nFrom: $mail"; //Sprawdzam czy istnieje ciastko, jeżeli tak wyświetlam komunikat { //Sprawdzam nick { $error = "Nie wypełniłeś pola <strong>Kod SmS !</strong><br/>"; } //Sprawdzam temat { $error .= "Nie wypełniłeś pola <strong>Nick/SteamID !</strong><br/>"; } //Sprawdzam mail { $error .= "Nie wypełniłeś pola <strong>E-mail !</strong><br/>"; } { $error .="Za długi e-mail - max. 30 znaków <br/>";} elseif (preg_match('/^[a-zA-ZąćęłńóśźżĄĆĘŁŃÓŚŹŻ0-9\-\_\.]+\@[a-zA-ZąćęłńóśźżĄĆĘŁŃÓŚŹŻ0-9\-\_\.]+\.[a-z]{2,4}$/',$mail) == false) { $error .= "Niepoprawny adres E-mail! <br/>"; } { $bad .= "Wykryto błędy. Aby je poprawić klinknij Wysuń<br/>"; } //Sprawdzam czy są błędy i wysyłam wiadomość { $list = "Przysłał - $nick($mail) <br/> Treść wiadomości - $wiadomosc"; { $error .= "Twoja wiadomość została wysłana"; } else { $error .= "Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości, spróbuj później.";} } } ?>
Powyżej mamy cały kod php
i teraz tak nie działa mi ta linijka stworzona przeze mnie
{ $bad .= "Wykryto błędy. Aby je poprawić klinknij Wysuń<br/>"; }
Jeżeli wyślemy formularz nie wypełniając pul to zadziała ten kod, ale jeżeli wypelnie np pole kodsms to już blędu nie zwróci. Więc jak zrobić, żeby to zadziałało?
Proszę o pomoc