Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]edytor tabel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szczemp
Znacie jakiś wizualny edytor tabel, który potrafi ją zapisać do pliku html?
Chodzi mi o coś takiego jak excel z exportem to htmla. Dopóki używałem excela 97 można było z tym żyć pomimo generowania masy niepotrzebnego kodu. Natomiast 2010 generuje jeszcze parę plików, a to już mi się nie podoba.
Program ma wyświetlać użytkownikowi wizualną tabelę z formatowaniem, a zapisywać ją jako stronę html. Musi też umieć otworzyć plik html z zapisaną wcześniej tabelą i zapisać zmiany.
Kshyhoo
Edytory WYSIWYG?
szczemp
Nie chodzi mi o kompletny edytor htmla, ale żeby przystępnie potrafił wyświetlać same tabele, bo to mi jest tylko potrzebne. Tak jak pisałem excel do moich celów jest najlepszy ale z zapisywaniem do htmla jest u niego kiepsko. Może jakiś inny excelopodobny program znacie.
Tajgeer
OpenOffice Calc?
szczemp
Myślałem o tym, ale nie potrzeba mi drugiego pakietu biurowego, bo mam to od microsoftu. Chyba, że można zainstalować sam arkusz kalkulacyjny to sprawdzę. Poszukuję nadal.

Chyba znalazłem gnumetric

Jednak nie najlepszy to wybór, bo dobrze zapisuje ale potem nie potrafi tego otworzyć z formatowaniem, a mnie właśnie ono jest potrzebne. Jak jakaś komórka jest czerwona a jakaś żółta i zapiszę do htmla, a potem otworzę to mają pozostać takie jak były przez zamknięciem, a one nie są.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.