Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Podniesienie o jedna linie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DannyM
Witam

Mam taki problem. Pisze dodatek, ktory integruje sie z innym systemem.
Gdzies w tym programie jest jakis znak bialy wstawiony i kaszani mi cala moja prace. Szukam i szukam ale juz nie mam pomysl jak go odszukac.

Wynikiem progemu jest echo "Wyslane"

"

Wyslane
"

a powinno byc

"
Wyslane
"
Czy da sie jakas funkcja podniesc lub "zjesc" te puste pole wyzej?
Jesli nie jasne to postaram sie to wyjasnic inaczej smile.gif
404
Pokaż kod - będzie łatwiej smile.gif
kpt_lucek
"\n"?

Spróbuj str_replace("\n", "", $zmienna) smile.gif
DannyM
Chetnie bym pokazal kod ale to nic nie zmieni bo ten n\ lub cos podobnego powstaje gdzies w programie wyzej. Nie w moim. W moim jest tylko echo wiec nie ma co pokazac smile.gif
Czy poza n\ moze cos jeszcze powowdawac taki enter?
bostaf
Cytat(DannyM @ 17.05.2012, 12:00:09 ) *
Czy poza n\ moze cos jeszcze powowdawac taki enter?

Czy mi się wydaje, czy sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie jedno zdanie wcześniej?:

Cytat(DannyM @ 17.05.2012, 12:00:09 ) *
ten n\ lub cos podobnego powstaje gdzies w programie wyzej. Nie w moim.

A poważnie, to tak - jest cała masa sposobów na wstawienie nowej znaku nowej linii w tekście. Nie wiedząc, w jakim języku napisany jest program, który przechwytuje Twoje dane, można tylko zgadywać.
Gdybyś był pewien, że wyjście, które przechwytuje Twoją informację jest w HTMLu, mógłbyś spróbować zmienić pozycję tej informacji CSSem. To tylko strzał. Nie znając kontekstu Twojego echa nie stworzysz nic rzetelnego.
DannyM
Program pisany jest pod joomla i tam jest taka opcja nohtml ktora powoduje wylaczenie calego htmla ze strony.
Niestety nie eliminuje tego bledu. Czy w html czy bez nego ten enter tam istnieje. Wiem,ze to problem tego konkretnego dodatku bo pisalem juz podobny przy uzyciu nohtml i tam nie bylo problemu z tym znakiem.
Probowalem juz wyciac wszystkie \n ale nic nie dalo. Nie bardzo chce mi sie sledzic caly program co wykonuje i gdzie wiec szukam szybkiego sposobu na odnalezienie tego miejsca
miniol
Kodujesz w UTF8 czy w UTF8 bez BOM? O ile mi wiadomo jeśli kodujesz z nagłówkami (z BOM), to wstawia się taki biały znak na samym początku.
Lepiej kodować bez BOM.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.