mam taki skrypt:
<? $requestContent = '[{ "Zaplacono": 78, "LiczOd": "BRT", "NumerKontaBankowego": null, "DataWystawienia": "2010-05-25", "MiejsceWystawienia": "Miasto", "DataSprzedazy": "2010-05-25", "DataOtrzymaniaZaplaty": "2010-06-01", "FormatDatySprzedazy": "DZN", "TerminPlatnosci": null, "NazwaSeriiNumeracji": "default", "NazwaSzablonu": "logo", "RodzajPodpisuOdbiorcy": "OUP", "PodpisOdbiorcy": "Odbiorca", "PodpisWystawcy": "Wystawca", "Uwagi": "uwagi", "WidocznyNumerGios": true, "Numer": null, "Pozycje": [ { "StawkaVat": 0.22, "Ilosc": 1, "CenaJednostkowa": 78.00, "NazwaPelna": "cos", "Jednostka": "sztuk", "PKWiU": "", "TypStawkiVat": "PRC" } ], "Kontrahent": { "Nazwa": "Imie Nazwisko", "Identyfikator": null, "PrefiksUE": null, 10 "NIP": null, "Ulica": "Ulica", "KodPocztowy": "11-111", "Kraj": "Polska", "Miejscowosc": "Miejscowosc", "Email": "em@il.pl", "Telefon": "111111111", "OsobaFizyczna": true } } ]'; $klucz = "A85D19F0942HGF244"; $url = "https://www.ifirma.pl/iapi/fakturawysylka.json"; $nazwaUsera = "agataz"; $nazwaKlucza = "faktura"; $curlHandle = curl_init($url); $hashWiadomosci = hmac($klucz,$url.$nazwaUsera.$nazwaKlucza.$requestContent); 'Accept: application/json', 'Content-type: application/json; charset=UTF-8', 'Authentication: IAPIS user='.$nazwaUsera.', hmac-sha1='.$hashWiadomosci ); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_TIMEOUT, 300); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT,100); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_HTTPGET, false); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_POST, true); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_POSTFIELDS, $requestContent); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST,0); curl_setopt($curlHandle, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER,0); $rsp = curl_exec($curlHandle); ?>
i niestety wywala mi błąd:
Fatal error: Call to undefined function hmac() in /homepages/4/d395404236/htdocs/di-mi.pl/moduly/ifirma_fv_sprzedazy.php on line 54
i teraz nie wiem co jest zle. Nie znam sie na json jak i na curl. Skrypt jest skopiowany z dokumentacji technicznej firmy ifirma. Czy trzeba jakoś jeszcze skonfigurować serwer?