Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Get id BEZ klikniecia
Forum PHP.pl > Forum > PHP
plcm
Troche sie moze to wydawac dziwne ale potrzebuje aby zmienna ktora jest pobierana przy zaladowaniu strony byla jakos pobierana i zapisywana w skrypcie ktory z niej korzysta , na stronie mam tabele :

1. echo "<tr class='each_rec'>";
  2. echo "<td>" . $row['id_p'] . "</td>";
  3. echo "<td>" . $row['nazwa'] . "</td>";
  4. echo "<td>" . $row['adres'] . "</td>";
  5.  
  6. ?>
  7. <td><div class="nazwa"><? include ('cyfra.php');?></div></td>
  8. <?

plik cyfra.php zwraca wartosc dla takiego zapytania
  1. $id_p=$row['id_p'];
  2. $ilosc16 = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(id) FROM testplace WHERE godzina='160000' and id_place='$id_p'"));

wszystko dziala po zaladowaniu strony pojawia sie poprawna wartosc w polu gdzie ma byc cyfra i teraz najwazniejsze jak widac pozycja cyfra.php jest umieszczona w divach, odswiezam ja w javascript i po odswiezeniu wartosc cyfry juz sie nie pobiera pojawia sie caly czas 0 zeby temu zaradzic musialbym zrobic tak aby wartosc pobrana przy ladowaniu strony takjakby pozostawala w pliku cyfra.php czy ktos wie jak to zrobic questionmark.gif
sunpietro
skoro korzystasz z JS, to sobie zapisz zawartość diva do zmiennej i następnie po wykonaniu wywołania AJAX robisz cokolwiek z zapisaną wartością (wstawiasz ponownie w to samo miejsce?). Nie do końca wiadomo jaki jest cel przedstawionego przez ciebie rozwiązania.
plcm
tu jest wszystko opisane jak co

Temat: problem z refresh

tak wstawiam ja ponownie w to samo miejsce
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.