Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tekst Po Rosyjsku
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
bronx
witam

mam do zrobienia strone po rosyjsku i nie mam pojęcia jak mam to zrobić, ponieważ tekst mam przygotowany w Wordzie ale w notatniku pokazuje go jako wszystkie takie same kwadraciki... sad.gif

wie ktoś może jak wprowadzić tekst po rosyjsku questionmark.gif

pozdrawiam
Kill3R
Witam!!

Nie wiem czy ten link pomoze ale moze :-)

klik

Pozdrawiam
Yarecki
Chyba będziesz musiał posłużyć się edytorem, który obsługuje rosyjskie kodowanie (iso-8859-5).
koszar
też mialem kiedyś taki problem.... bylo to tylko kilka tekstów i wrzucilem je z baze MySQL i potem na stronce po prostu wyciagalem tekst z bazy i bylo oki.
Vertical
Notatnik zamienia nieznane znaki na kwadraciki, z których nie można już nic odczytać.
Spróbuj:
ConTEXT
VIM (pod windowsa)
koszar
witam,

mialem kiedyś podobny problem...
najpierw próbowalem zmieniać kodowanie, ale w skońcu rozwiazalem to tak, iż teksty wrzucilem do bazy (za pomocą phpmyadmina) a że w bazie teksty kodowanie są uniwersalnie (nie jestem pewien ale chyba do utf-8, czy jakoś tak winksmiley.jpg ). potem normalnie wyciagalem teksty z bazy i te ruskie znaczki normalnie się pojawiały nawet przy kodowanie iso-8859-1 (naszym smile.gif)
lepsze to niż nic... smile.gif
pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.