Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tłumaczenie kodu strony przez Google Translate
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Watt
Witam serdecznie.

Posiadam dynamiczny silnik (autorski), do którego chciałbym dodać możoiwość tłumaczenia strony przez google translate (takie coś jak jest na wielu forach, są flagi na które sie klika i zmienia jezyk tresci strony). Niestety na drodze tworzenia tego dodadtku pojawiło się wiele trudnośći, których sam nie jestem w stanie obejść. Dlatego też byłbym zobowiązany mogąc otrzymać od Was pomoc smile.gif
Moimi głownymi problemami są:
1. Kod strony wrzucanej do googla (przez wklejenie go do linka np. http://translate.google.pl/#en|pl|dfsdfsfs ma ogarniczoną długość, często urywa mi połowe kodu strony jak próbuje tak to przetłumaczyć).
2. Kolejnym problemem są tagi, google zmienia np. <table> na <tabela>, psuje kod html
3. Czasami myli się w enterach (to może byc problem wynikajacy z pkt 2)

Wiadomo, że ni moge wkleić linka do google i kazać mu tłumaczyć, bo każdy user na stronie ma swoją rangę i specyfikę.
Czy jest jakieś dobre rozwiązanie mojego problemu? Jak kopiować kod strony tak, aby googl "wypluł" go w poządanej formie?

Pozdrawiam
diabel
w jakis sposob konkretnie przesylasz kod strony?
Daiquiri
Cross. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.