Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Dziwna sprawa/ dziwny znak ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ingram
Witam,

Mam pewien problem mam jakaś tam tabelke ale to nie ważne, wyświetla się poprawnie ale gdy robię przez include wyświetla się rozkopana troszkę. Porównując kod żródłowy strony (html) to ten z include a bez include nie różni się niczym tylko jednym znakiem którego nigdzie w php ani html nie ma ... bardzo dlugo zajeło mi znaleźienie przyczyny... nie pokazuje się dopuki się go nie zaznaczy, Obrazek:

OBRAZEK

dziwna sprawa ;/

1. <div class="profile">?
  2. <div id="right">
  3. <div class="p">
  4. <div class="option">Wysłane</div>?
  5. <div class="insert">

Tutaj się zamienił na '?'
rocktech.pl
Witam.

Ciężko coś powiedzieć bez kodu. Proponuję wklej kawałek.

Spróbuj usunąć w inkludowanym pliku tag zamykający PHP ?>
Ingram
kod wkleiłem ale co z tego zamienił ten znak na ?... dziwne ;/ jak wklejam do notatnika zwykłego to tekst czcionke zmienia ... ale nie wiem jakim cudem bo kod php wklejony do natatnika nie zmienia sie tzn nei ma w nim takich znakow ...

1. ?>

Też nic nie daje usunięcie go
rocktech.pl
No dobra a próbowałeś zwyczajnie skopiować ten znak i potem wyszukać go w kodzie?
Ingram
Cytat(rocktech.pl @ 18.06.2012, 14:27:20 ) *
No dobra a próbowałeś zwyczajnie skopiować ten znak i potem wyszukać go w kodzie?

Oczywiście że tak... i nic ...
rocktech.pl
Hmm.

A spróbuj dać w CSS na próbę taką regułę. I zobacz czy to rozwiąże problem z wyświetlaniem.

1. div:after, div:before {
  2. content:"";
  3. }
Ingram
Cytat(rocktech.pl @ 18.06.2012, 15:03:35 ) *
Hmm.

A spróbuj dać w CSS na próbę taką regułę. I zobacz czy to rozwiąże problem z wyświetlaniem.

1. div:after, div:before {
  2. content:"";
  3. }

Też nic ;/ ale CSS mam dobrze bo skoro bez include normalnie wklejone jest dobrze ... coś po stronie include musi byc nie tak... bo to jest nie realne ;/ ten znak robi ENTER chyba

Dobra panowie dziękuję za odpowiedzi... nie będziemy się z tym męczyć. Poradze sobie inaczej. smile.gif
Rysh
Zapisz wszystkie pliki bez BOM w notepad++.
Ingram
Cytat(Rysh @ 19.06.2012, 00:28:14 ) *
Zapisz wszystkie pliki bez BOM w notepad++.

Brawa dla twojej wiedzy tongue.gif kto by pomyślał...

P.S
rozumiem że w tym formacie trzeba pisać zawsze, tak ? Aby nie było problemów tego typu...
Mephistofeles
Tak, obecnie jest to jakby standard.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.