Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][curl] niestandardowy tag bbcode
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
el_plecinio
Tag: [tabelkownik]xxx[/tabelkownik] ,
Przykład: [tabelkownik]http://tm.managerzone.pl/24/index.php?num=2[/tabelkownik]
By odnaleść szybko kod: "//tabelkownik"
Forum: oparte jest na skrypcie przema

Panowie pomocy nie umiem sobie poradzić z 2 błedami sad.gif Pierwszy to taki że nie mogę poradzi sobie z pobraniem linku z wymienionego tagu a 2 błąd to pokazywanie się wielokrotnie znaków <br>.

Bład1:
Trzeba tak zmodyfikować kod by pobierał link który znajdował się będzie miedzy tagami [tabelkownik], [/tabelkownik] (czyli w tym przypadku do zmiennej url). Obecnie w zmiennej jest przypisany stały adres by testować pozostałą cześć funkcjonalnosci znacznika bbcode.

Błąd2:
Gdy testowałem tą dalszą część, pojawia się tabela z linku którą eksportuje za pomocą curla. Tylko nie wiem z jakich przyczyn tworzą się samoczynnie wielokrotnie <br> , rozwalają cały post - strasznie długi jest.
greycoffey
To chyba do działu Giełda.
el_plecinio
dlaczego questionmark.gif tylko 2 błedy poprawić a nie od poczatku robić ...
coś z czym nie moge sobie poradzić ;/
IProSoft
Nie wrzuciłeś kodu, a opisujesz jak ma działać więc jest to raczej zlecenie, a nie pomoc.
Wrzuć kod o którym piszesz:
Cytat
Trzeba tak zmodyfikować kod by pobierał link który znajdował się będzie miedzy...

Do CURL, tak samo, pokaż kod i dane jakie importujesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.