Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z przesiedleniem[CSS][PHP]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eviance
Witam

Koledzy mam problem z przesiedleniem kodu na nowy serwer.

Kiedy już wszystko poinstalowałem na serwerze pojawiły się błędy które już ogarnołem. pozostało jak w temacie PHP - CSS

Problem polega iż po przesiedleniu odpalam strone i wychodzą HTML-owe kwiatki.

próbowałem sprawdzić phpmyadmin jesli chodzi o konfiga ale nie wiem co jest grane, powina wszystko śmiać.

i na dziedobry chodz cześć kodu się wykonała reszta się wyświetliła w taki sposób

1. "; if($_SESSION['ap_bgrnd']!=''){ $bg=$_SESSION['ap_bgrnd'];} else $bg='#A5B4C4'; echo "
  2. "; echo "
  3.  

a cały narazie katalog dalem chmod 777

zauwarzyłęm ze jest na stronie odniesienie

1. require_once('/include/php/core.php');
  2. require_once('/include/php/meta.php');

próbowałem to modyfikować ale nie daje rady powino zaczytas ustawienia CSS ztych funkcji

co istotne całały moduł popiera sie na pliku *.ini, kodzie zauwarzyłęm konfig jest zrobiony

może mnie ktoś nakierować o co kamon....

Luka
piotrooo89
może być dużo przyczyn Twoich błędów. np możesz nie mieć uruchomionych short_tags z includami podajesz ścieżki bezwzględne, masz tam jakiegoś rewrite? nooo jest masa przyczyn, dlatego musisz podac więcej szczegółów.
eviance
będę leciał po od początku

więcej szczegółów jakie potrzebujesz, desperacko trochę...

dzięki piotrooo89

no jest postęp "short_open_tag = on"

teraz mam 500

tylko gdzie loga przejrzećquestionmark.gif docelowo w configu.ini były zmienione docelowo tam kasowaćquestionmark.gif
piotrooo89
500 to internal server error, masz dotęp do loga apache?
eviance
Cytat(piotrooo89 @ 21.06.2012, 11:18:43 ) *
500 to internal server error, masz dotęp do loga apache?

thx po wszystkim na pw dasz adres 0,7 sie należy tongue.gif

teraz mam problem z oczytaniem pliku choć na wszystko dałem chmod -R 777 choc plik jest w danej lokalizacji to go nie widzi.

Luka
piotrooo89
może katalog nie ma odpowiednich praw, albo podajesz złą ścieżke.
eviance
Cytat(piotrooo89 @ 21.06.2012, 18:06:36 ) *
może katalog nie ma odpowiednich praw, albo podajesz złą ścieżke.

za duże buty z przesiedleniem iż katalogi interfejsów trzeba poprzerabiać ale oki, poszyłem co powiedziałeś httpd log z error i access - to 6 trop pujdzie co trzeba to się odezwe na pw smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.