Poszukuję firmy, teamu zajmującego się "deweloperką" w celu podjęcia współpracy na nieco mniej rynkowych zasadach.
Na codzień programuję w Transact SQL (MS SQL 2005/2008), zaś języki skryptowe pełnią zupełnie drugorzedną rolę i nic nie zanosi się na to by nastąpiła zmiana w tym zakresie w moim obecnym miejscu pracy. Mam gotowy front-end (coś podobnego do SAP), a ja działam "z tyłu sklepu". PHP, C# wykorzystuję do różnych dziwnych rzeczy związanych z przetwarzaniem danych w plikach, tak więc nie mam ciśnienia by wychodzić poza programowanie proceduralne czy też proste obiekty.
Aby nie zanudzić się na śmierć, bo robię to już przynajmniej 5 lat, a przede wszystkim by poszerzyć swoje kwalifikacje w zakresie:
- programowanie w PHP z wykorzystaniem ZF/Symfony,
- budowanie Front-End z wykorzystaniem JQuery/KendoUI
podejmę współpracę przy realizacji projektów internetowych lub intranetowych.
Swoją wiedzę oceniam w następujący sposób:
- PHP: programowanie OOP, brak wiedzy o frameworkach (CodeIgniter nie liczy się

- java script: podstawy frameworków ExtJS 3, JQuery, KendoUI
- MySQL: zapytania (join, subselect), transakcje
- AdobeFlex: znajomość AS3 oraz OOP (piszę bez FlashBuildera - wtajemniczeni wiedzą co to za "wynalazek"), podstawy frameworka RobotLegs,
- Transact SQL: budowanie widoków, procedur, zapytań (join, subselect), "Linked Server", transakcje, "zagwozdki" OleDB
- C#: budowa aplikacji .NET, podstawy użycia w środowisku Silverlight oraz ASP.NET MVC 3.0
Z uwagi na wiążące mnie NDA (umowa o zachowaniu poufności z pracodawcą) nie mogę pochwalić się pracami (które i tak są niszowe...), tak więc proponuję wymianę "barterową":
- wiedza z "portfolio" użyta w konkretnym celu
za
- współudział w ciekawym projekcie na zasadzie: "praca zdalna" + spotkania.
Jeśli uznamy, że jest fajnie to pogadamy o $$$ i zmianie trybu pracy (full time). Zainteresowanych z Warszawy i bliskich okolic zapraszam na PW.
Pozdrawiam
Michał
ps.
nie wiem czy to dobre miejsce do tego typu ogłoszenia, ale jeśli przestrzeliłem to poproszę moderatora o przeniesienie go tam gdzie trzeba.