w PHP napisałem galerięzdjęć, na któej stronie głónej nad tytułem konkretnej galerii ejst obrazek któy jest ładnie skalowany przez funkcję w JS,
problem polega na tym że gdy wejdę do konkretnej galerii orbazki z niej nei są skalowane a w pliku JS wyświetlany jest komunikat z błędem z pliku PHP gdzie nie widze żadnej opcji żeby w pliku JS wyskakiwał error skoro nie ma w nim nic napisanego w PHP.
Funkcje wyświetlająca glerię oraz zdjęcia są prawie takie same poza zawartością i nie wiem cz czym problem, czasem w pliku JS pokazuje się kod HTML strony.
PROBLEM występuje tylko po wejściu do konkretnej galerii.
Strona jest wykonana według wzorca MVC.
Fragment kodu odpowiadający za podgląd konkretnej galerii.
public function showAction(Application_UrlParser $parser) { if($parser->getParam('id')) { $tplGallery = new Templates_Gallery(); $mdlGallery = new Models_Gallery(); $tplGallery->setTitleTag('Galeria'); $tplGallery->setMetaTagScript('image.js'); if($title_gallery = $mdlGallery->select_title_gallery($parser->getParam('id'))) { if($photo_list = $mdlGallery->select_photo_list($parser->getParam('id'))) { foreach($photo_list as $key => $val) $tplGallery->photo_mini($val); } else $tplGallery->infoContainer('Galeria nie istnieje.'); } else $tplGallery->infoContainer('Galeria nie istnieje.'); } else $tplGallery->infoContainer('Nie wybrano galerii.'); $tplGallery->view(); }
plik image.js skalujący obrazki
var width; var height; var width_max = 200; var height_max = 200; function image_resize(img) { width = img.width; height = img.height; if(width > width_max) { if(height > height_max) { height = height_max; width = Math.floor(height_max / (img.height / img.width)); } else { width = width_max; height = Math.floor(width_max / (img.width / img.height)); } } else if(height > height_max) { height = height_max; width = Math.floor(height_max / (img.height / img.width)); } img.width = width; img.height = height; }