Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z plikami
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
mrWodoo
Mam taki error gdy próbuję 'przeskanować' katalog KTÓRY NA 100% ZNAJDUJE SIĘ na serwerze (localhost / Windows)
(Nie chodzi mi o wyjątek, ale o jego treśc - funkcja scandir też nie działa) -
  1. Fatal error: Uncaught exception 'UnexpectedValueException' with message 'DirectoryIterator::__construct(./Storage/,./Storage/) [<a href='directoryiterator.--construct'>directoryiterator.--construct</a>]: The system cannot find the file specified. (code: 2)' in C:\xampp\htdocs\forumz\Library\Forumz\Cache.php:89 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\forumz\Library\Forumz\Cache.php(89): DirectoryIterator->__construct('./Storage/') #1 C:\xampp\htdocs\forumz\Library\Forumz\Settings.php(186): Forumz_Cache->destroy('BoardSettings') #2 [internal function]: Forumz_Settings->__destruct() #3 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\forumz\Library\Forumz\Cache.php on line 89

A tutaj cześć kodu
  1. foreach (new DirectoryIterator( STORAGE_PATH ) as $file)
  2. {
  3. echo $file;
  4. }

Może to coś psuje
  1. if( @ini_get('open_basedir') )
  2. {
  3. set_include_path( $this->_rootDir . PATH_SEPARATOR . '.' );
  4. }
  5. else
  6. {
  7. set_include_path( $this->_rootDir . PATH_SEPARATOR . '.' . PATH_SEPARATOR . get_include_path() );
  8. }
Mephistofeles
Może problemy z prawami dostępu?
mrWodoo
Nie. Już wiem jaki problem

STORAGE to definicja ROOT . 'Storage/' a ROOT to definicja './'

Zrobiłem scandir na ROOT, i wyszedł mi skan katalogu './' tyle, że to jest główny katalog XAMPPA (c:\xampp) - jak temu zaradzić - konfiguracja php? Chcę aby './' wskazyowało na katalog, z którego uruchamiany jest skrypt tj..

http://localhost/forumz/ (więc katalogiem root będzie forumz) - ale musi to być uniwersalne rozwiązanie dla linuxów i windowsów
Niktoś
if( @ini_get('open_basedir') ) -nie maskuj błędów -bo jak będzie coś źle, to nie będziesz wiedział co i jak.
erix
Nie masz czasami włączonego szyfrowania EFS na NTFS-ie z partycją, na której jest DocumentRoot?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.