Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza problem z połączeniem.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
michlo2
Witam serdecznie. Od kilku dni mam problem aby połączyć się z bazą serwis cały czas wyrzuca mase błędów, już nie mgoe tego ogarnąć i się gubię dodam, że korzystam ze skryptu Tentego a błąd można zobaczyć na stronie http://fotoshit.xaa.pl/ nie będe zawalał forum całym obszernym errorem
viking
I której części nie rozumiesz? nie można połączyć z bazą, nie ma katalogu.
michlo2
Nie o to chodzi. Wszytko jest dobrze zaprogramowane i wypełnione a bazy itd. są aktualne oraz przystosowane do gromadzenia użytkowników oraz zdjęć a i tka dalej nie działa i dlatego szukam pomocy w czym może być błąd

Dodam, że kod błędu się zmienił. Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/fotoshit/public_html/include/module/conf.class.php on line 10

Warning: require_once(themes//header.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/fotoshit/public_html/index.php on line 19

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'themes//header.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/fotoshit/public_html/index.php on line 19
viking
To co przekazujesz w linii 10 nie jest http://www.php.net/manual/en/language.types.resource.php
var_dump(zmienna która tam jest); żeby zobaczyć jak wygląda.
michlo2
Chwila chwila czyli linia 10 powoduje złe działanie całego serwisu ? Przepraszam mogłbyś mozę troszeczkę post poprawić bo chyba ci się coś ucieło ?
viking
Masz jasny komunikat: to co jest w /home/fotoshit/public_html/include/module/conf.class.php on line 10 przekazywane jest do mysql_fetch_array() nie jest prawidłowym zasobem mysql. Naprawdę na tym forum nie robimy za tłumaczy komunikatów php.
michlo2
Dobrze przepraszam ja wiem o co chodzi z tym błędam ale nic mi nie świeci co poprawić w nieswoim skrypcie
melkorm
Poszukaj wywołań mysql_connect - sprawdź czy owa funkcja zwraca zasób (tak jak już kolega wcześniej wspomniał), następnie sprawdź czy owy zasób jest poprawnie przekazywany do funkcji mysql_query - lub w ogóle po połączeniu stamtąd wywal by używało ostatnio utworzonego - koniec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.