<?php try { //config page include('config.php'); /* TUTAJ USTALA CZY USER MA ODPOWIEDNI DOSTEP DO DANEJ AKCJI, JESLI NIE ZMIENIA AKCJE NA ERROR (to jest tylko pomniejszy przyklad ilustrujacy dzialanie index) $type = 'guest/'; $_GET['action'] = 'home'; */ //show subpages require_once('header.php'); require_once($_GET['action'].'.php'); require_once('footer.php'); } catch(PDOException $e) { //logowanie wyjatku, komunikat o bledzie } ?>
W pliku config znajduje sie cale polaczenie z baza danych itp. I tutaj jest problem, gdyz nie ma znaczenia czy w pliku config.php czy w plikach strony (header.php itp.) zacznę otwierać kolejne pliki (require, include...) to przeglądarka Google Chrome robi odstęp u samej góry i też zmienia niektóre style, natomiast przeglądarka ie8 całkowicie rozwala stronę (tak jakby zjeżdża z całością poza obszar widzialny, widać połowę witryny), natomiast inne przeglądarki w tym FF wszystko normalnie wyświetlają bez żadnych problemów.
Gdzieś doczytałem się, że kodowanie rozwala stronę, aczkolwiek w moim przypadku nawet zmiana utf na inne nie pomaga.
html { margin:0px; padding:0px; } body { margin:0px; padding:0px; background: #000000 url('body_bg.jpg') no-repeat top center; }
-------------------------------------------------------------
Heh, samemu w końcu udało mi się ten problem rozwiązać, po prostu przy zapisie pliku nie zauważyłem, że jest zaznaczona funkcja dodawania sygnatury BOM = google chrome oraz ie przy BOM robią z niego nową linię, natomiast inne przeglądarki normalnie wyśw zawartość. tyle