Mam problem, aktualnie piszę system dla polskiego odpowiednika strony: http://rapgenius.com/
Mój problem polega na tym że, na podanej poywżej stronie teksty piosenek a może dokładniej, zaznaczone części tekstu można wyjaśniać. Właśnie tutaj mam problem. Znalazłem gdzieś taki skrypt który po części spełnia swoje zadania ale nie do końca:
function getSelected() { if(window.getSelection) { return window.getSelection(); } else if(document.getSelection) { return document.getSelection(); } else { var selection = document.selection && document.selection.createRange(); if(selection.text) { return selection.text; } return false; } return false; } $(document).ready(function() { var url = '{term}', selectionImage; $('#show-bubb-text').mouseup(function(e) { $('#con').text('{term}', selectionImage); var selection = getSelected(); if(selection && (selection = new String(selection).replace(/^\s+|\s+$/g,''))) { if(!selectionImage) { selectionImage = $('<a>').attr({ href: url, title: 'Kliknij aby dodać wyjaśnienie', id: 'show-bubb' }).html("<div class='explain'><div style='padding: 4px;'>Wyjaśnij</div></div>").hide(); $(document.body).append(selectionImage); } selectionImage.attr('href',url.replace('{term}',encodeURI(selection))).css({ top: e.pageY - 30, //offsets left: e.pageX - 13 //offsets }).fadeIn(); } }); $(document.body).mousedown(function() { if(selectionImage) { selectionImage.fadeOut(); } }); $(document).mousedown(function(){zoomDiv.fadeOut();}); });
Problem polega na tym że owszem po zaznaczeniu tekstu wyświetla dymek (Wyjaśnij) pobiera tekst lecz tylko do Urla, a potrzebuję pobrać także ten tekst do inputa w oknie które będzie automatycznie się wyświetlać po kliknięciu dymka Wyjaśnij. Właśnie tu jest problem, próbowałem wielu rzeczy ale nic nie pomogło. Proszę o pomoc, ponieważ klient się piekli, mnie czas goni, a tylko tego nie potrafię zrobić. Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam!
Jest ktoś w stanie mi pomóc?