pojawił mi się problem z wysyłaniem maili.
Chce używać wysyłki do:
1. Contact form ze strony ( tutaj luz bo mogę sobie użyć mail() i już )
2. Do prostego newslettera
serwer mam na domena.pl
i jeszcze pare dni temu takie coś działało co miało być zaczątkiem żeby wysłać np. 100 maili
public function send_message() { $this->load->library('email'); $config['protocol'] = 'smtp'; $config['smtp_host'] = 'ssl://smtp.gmail.com'; $config['smtp_port'] = '465'; $config['smtp_timeout'] = '7'; $config['smtp_user'] = 'mojGmail@gmail.com'; $config['smtp_pass'] = 'mojeHaslo'; $config['charset'] = 'utf-8'; $config['newline'] = "\r\n"; $config['mailtype'] = 'html'; // or html $config['validation'] = TRUE; // bool whether to validate email or not $this->email->initialize($config); $this->email->from('test@test.com', 'John Doe'); $this->email->to('testowy@mail.pl'); $this->email->subject('...::: Mail ze strony xxxx.pl :::...'); $this->email->message("test message"); //$this->email->message($this->load->view('some_view', $data, true)); $this->email->send(); }
i dostaję np
Message: fsockopen(): unable to connect to ssl://smtp.gmail.com:465 (Network is unreachable)
i masę Message: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource
gdy nie używam gmail tylko samej biblioteki ( że tak powiem ) dostaję info, że mail poszedł a w skrzynce go nie ma nigdzie.
Co jest nie tak? może ktoś z Was borykał się z problemem wysyłki maili.....