Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PRACA] Senior level programmer
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
KacperEWA
Witam,

Dla naszego przyjaciela szukamy osoby na stanowisko "Senior level programmer". Praca zdalna u siebie w domu, albo gdziekolwiek się chcę.

WYMAGANA DOBRA ZNAJOMOŚĆ JĘZYKA ANGIELSKIEGO WIĘC DALSZA CZĘŚĆ OGŁOSZENIA BĘDZIE WŁAŚNIE W NIM.

- Must be capable of producing hand written HTML (xHTML, HTML5, etc.) and CSS
- Proficient knowledge of PHP and MySQL
- Knowledge of jQuery (or pure Javascript) and AJAX
- Must know how to properly use git and Github.com
- Must fully understand both written and verbal English.
-- Knowledge of the Apache2 web server
- Knowledge of Linux (and specifically the LAMP stack) is a big plus
- Knowledge of popular open source applications (Wordpress, Joomla, Drupal, etc.) is a plus
- Must have excellent communication and organizational skills

- 5 years of experience (or a very strong portfolio)
- Portfolio of existing work
- Ability to multitask while under pressure

Zarobki ok. 2000$/msc

Zainteresowanych przekieruję na stronę gdzie będzie można się aplikować na te stanowisko.

Dane firmy:
Eagle Web Assets Inc.
9933 Lawler, Suite 355
Skokie, IL 60077
United States of America

kontakt do mnie kacper@amberwebassets.com
sowiq
Cytat
- Must be available 24/7 (on-call) for emergencies

Zarobki ok. 2000$/msc

Hehe smile.gif A tak na serio to jakie te zarobki?
kayman
faktycznie strasznie chudo za takie stanowisko smile.gif na freelance spokojnie się wiecej wyciąga i nie trzeba podlegać jakiemuś frajerowi
sowiq
@kayman, po Twoim poście aż sprawdziłem, czy mi się nie przewidziało. Ale nie - 2k $, czyli jakieś 6k zł. Tyle zarabia średnio ogarnięty programista w Polsce za 8h x 20 dni w miesiącu, a nie 24/7 :]
kayman
no mówię ze chudo smile.gif
viking
Oj, to widać od razu że 24/7. Pani Ewa przemęczona, robi podstawowe błędy np. "aplikować na te stanowisko" smile.gif Trochę żałosne się to ostatnio robi. Zwykły webdeveloper bez żadnej wiedzy server-side spokojnie tyle zarabia. Od programistów oczekuje się że będą robić za grosze. A tym bardziej żałosne że w większości dla klientów zagranicznych którzy naprawdę dobrze płacą.
KacperEWA
Cytat(viking @ 9.10.2012, 17:53:10 ) *
Oj, to widać od razu że 24/7. Pani Ewa przemęczona, robi podstawowe błędy np. "aplikować na te stanowisko" smile.gif Trochę żałosne się to ostatnio robi. Zwykły webdeveloper bez żadnej wiedzy server-side spokojnie tyle zarabia. Od programistów oczekuje się że będą robić za grosze. A tym bardziej żałosne że w większości dla klientów zagranicznych którzy naprawdę dobrze płacą.

Pani Ewa?, "EWA" to skrót korporacji. Powtórzę się, ale to nie ja jestem osobą zatrudniającą - ogłaszam nabór na prośbę właściciela korporacji, bo sam nie wie gdzie w Polsce szukać programistów. Kto każe Ci pracować 24/7 ? Jest napisane, że w przypadku awarii itp. to chyba jest logiczne, że osoba rzetelna i wywiązująca się dobrze z pracy nie prowadzi do awarii więc spokojnie może pracować tyle ile chce.

UPDATE:

Wymaganie 24/7 zostało usuniętę, bo faktycznie jest lekką 'przesadą'
viking
"Pani Ewa?, "EWA" to skrót korporacji."
Być może. A skąd mamy to wiedzieć jeśli w ogłoszeniu nie ma kompletnie żadnych danych firmy, telefonu czy choćby adresu. O NIP i REGON nie mówiąc. Równie dobrze to może być wyłudzanie danych.
KacperEWA
Cytat(viking @ 9.10.2012, 21:19:24 ) *
"Pani Ewa?, "EWA" to skrót korporacji."
Być może. A skąd mamy to wiedzieć jeśli w ogłoszeniu nie ma kompletnie żadnych danych firmy, telefonu czy choćby adresu. O NIP i REGON nie mówiąc. Równie dobrze to może być wyłudzanie danych.

Przepraszam bardzo, że nie podałem Panu/Pani NIP i REGON korporacji, która jak wspomniałem nie jest Polską więc nie ma siedziby w Polsce.
Jeżeli Pan nie jest zainteresowany ofertą to nie rozumiem "trollowania".
Dane firmy, które powinny Panu wystarczyć:
Eagle Web Assets Inc.
9933 Lawler, Suite 355
Skokie, IL 60077
United States of America

Zainteresowanych zapraszam na: http://www.eaglewebassets.com/job.php?id=24
Do składania aplikacji
kayman
Cytat(KacperEWA @ 9.10.2012, 21:25:22 ) *
Przepraszam bardzo, że nie podałem Panu/Pani NIP i REGON korporacji, która jak wspomniałem nie jest Polską więc nie ma siedziby w Polsce.

United States of America

haha to jeszcze weselej -> amerykańska firma chce zatrudnić murzyna (czytaj starszego programistę) za 24k $ rocznie -> czyli mniej więcej za tyle ile tam zarabia facet na stacji benzynowej smile.gif

btw. po tej waszej stronie widać ze jesteście firma krzak bo nawet nikt normalnego mod rewrite nie ogarnął dla tych 5 podstron smile.gif
xdev
Ile Polaków tam pracuje? Po 3 miesiącach ile płacą? Jest szansa na 4k?
solr
Jak to wyglada od strony formalnej? Czy jakies podatki od wynagrodzenia beda placone (w PL, w USA)? Jaka forma umowy? W jaki sposob, jak czesto i na czyj koszt wykonywany jest transfer wynagrodzenia? W jaki sposob jest rozliczana praca, tj. za efekt okreslona kwota, czy godzinowo i monitorowanie aktywnosci, czy inaczej?
KacperEWA
Cytat(kayman @ 9.10.2012, 22:32:20 ) *
haha to jeszcze weselej -> amerykańska firma chce zatrudnić murzyna (czytaj starszego programistę) za 24k $ rocznie -> czyli mniej więcej za tyle ile tam zarabia facet na stacji benzynowej smile.gif

btw. po tej waszej stronie widać ze jesteście firma krzak bo nawet nikt normalnego mod rewrite nie ogarnął dla tych 5 podstron smile.gif

Nie chcę nikomu ubliżać, ale inteligencją się Pan nie wykazuje. Proszę dać sobie spokój z tymi marnymi insynuacjami smile.gif.

Cytat(xdev @ 9.10.2012, 23:41:31 ) *
Ile Polaków tam pracuje? Po 3 miesiącach ile płacą? Jest szansa na 4k?

Aktualnie Polaków 0, ale w ciągu maksymalnie roku firma ma wejść na Polski rynek i wtedy już będą niektórzy zatrudnieni.
Cytat(solr @ 10.10.2012, 06:41:21 ) *
Jak to wyglada od strony formalnej? Czy jakies podatki od wynagrodzenia beda placone (w PL, w USA)? Jaka forma umowy? W jaki sposob, jak czesto i na czyj koszt wykonywany jest transfer wynagrodzenia? W jaki sposob jest rozliczana praca, tj. za efekt okreslona kwota, czy godzinowo i monitorowanie aktywnosci, czy inaczej?

To niestety musi Pan już się kontaktować z właścicielami korporacji, bo ja takich informacji nie mam. Ale na koszt korporacji jest wykonywany transfer raz miesięcznie, a praca jest rozliczana godzinowo tak jak Pan napisał.
kayman
bardzo "merytoryczna" odpowiedz na moje zarzuty smile.gif

jak mówię firma krzak -> jedyne co się można spodziewać po aplikacji to reklamowego spamu na skrzynkę mailową biggrin.gif

btw. ostrzegam wszystkich aplikujących że w tym wypadku dane osobowe są niechronione a są podawane bardzo wrażliwe wiec można się spodziewać bardzo przykrych konsekwencji

całość jest bardzo szemrana i mi wygląda na oszustwo celem wyciągnięcia danych osobowych lub adresów mailowych

pozdrawiam czytających
viking
Poza tym "korporacje" nigdy nie robią takich aplikacji. Działy HR stoją zazwyczaj na najwyższym poziomie. Zawsze od samego początku wiadomo z kim się rozmawia, znany jest bezpośredni numer kontaktowy. Tu nawet adres podany na stronie z przykładowym w profilu się nie zgadza. Numeru telefonu jakiegokolwiek brak.
skowron-line
Dobrze by było gdyby @KacperEWA uzupełni(ł|ła) swój post o

- dane firmy jaką reprezentuje
- pełne dane firmy dla której wystawia dane ogłoszenie
- jakieś dane kontaktowe do siebie

Uniknie wtedy dało by się uniknąć całej tej dyskusji.

KacperEWA
Cytat(kayman @ 10.10.2012, 09:30:49 ) *
bardzo "merytoryczna" odpowiedz na moje zarzuty smile.gif

jak mówię firma krzak -> jedyne co się można spodziewać po aplikacji to reklamowego spamu na skrzynkę mailową biggrin.gif

btw. ostrzegam wszystkich aplikujących że w tym wypadku dane osobowe są niechronione a są podawane bardzo wrażliwe wiec można się spodziewać bardzo przykrych konsekwencji

całość jest bardzo szemrana i mi wygląda na oszustwo celem wyciągnięcia danych osobowych lub adresów mailowych

pozdrawiam czytających

Pozdrawiam myślących, tak serio jeżeli jest Pan tak "inteligentny" naprawde ciężkim pomyslem musi być poszukanie informacji o firmie w google?. Nie wierzy Pan to po, co się wypowaida nie mając żadnego poparcia?
Wstawiłem grzecznościowo ofertę pracy mojego przyjaciela, a Pan robi problemy nie będąc nawet zainteresowanym - czy ilością postów Pan leczy jakieś swoje problemy?
Cytat(viking @ 10.10.2012, 09:45:17 ) *
Poza tym "korporacje" nigdy nie robią takich aplikacji. Działy HR stoją zazwyczaj na najwyższym poziomie. Zawsze od samego początku wiadomo z kim się rozmawia, znany jest bezpośredni numer kontaktowy. Tu nawet adres podany na stronie z przykładowym w profilu się nie zgadza. Numeru telefonu jakiegokolwiek brak.

Korporacje internetowe, gdzie praca wykonywana jest zdalnie i każda osoba ma przydzieloną pracę z raportami zdawczymi codziennie widocznie nie mają działu HR.
Firma Eagle Web Assets inc. jest firmą zatrudniającą około 100 osób, żadna nie narzeka i wszyscy są z pracy zadowoleni o czym można poczytać nawet w internecie.
Adres się zgadza, jeżeli mają Państwa jakieś pytania co do danych firm. To proszę kontaktować się z firmą przez ich zakładkę kontaktową.

Cytat(skowron-line @ 10.10.2012, 10:52:08 ) *
Dobrze by było gdyby @KacperEWA uzupełni(ł|ła) swój post o

- dane firmy jaką reprezentuje
- pełne dane firmy dla której wystawia dane ogłoszenie
- jakieś dane kontaktowe do siebie

Uniknie wtedy dało by się uniknąć całej tej dyskusji.

Uzupełniłem o te dane post, ale i tak widać że nie wszystkim to wystarcza smile.gif
shine
Cytat(KacperEWA @ 9.10.2012, 19:25:22 ) *
Dane firmy, które powinny Panu wystarczyć:
Eagle Web Assets Inc.
9933 Lawler, Suite 355
Skokie, IL 60077
United States of America

Zainteresowanych zapraszam na: http://www.eaglewebassets.com/job.php?id=24
Do składania aplikacji

Tak sie sklada, ze mieszkam od was jakies 6 mil drogi i chetnie bym aplikowal na to stanowisko tylko chcialbym sie upewnic czy jestescie w stanie zaplacic normalne pieniadze jak na poziom rynku w usa, czy oszczedzicie mi czasu i potwierdzicie, ze na chwile obecna nastawiliscie sie tylko na pracownikow z Polski ?
xdev
Cytat
haha to jeszcze weselej -> amerykańska firma chce zatrudnić murzyna (czytaj starszego programistę) za 24k $ rocznie -> czyli mniej więcej za tyle ile tam zarabia facet na stacji benzynowej

Dziwne, że bardziej cię interesuje średnia płaca w US niż swoja własna. Oferta jak na pracę zdalną jest ok, u mnie ludzie zarabiają podobnie (1500-2k$) na początek. Z tym, że w US to kultura pracy wygląda inaczej. Nikt was nie goni ani nie zostawia po godzinach, tym bardziej nie ma takich wynalazków jak "zbliżający się deadline" czy "praca po pracy / przez weekend". W PL jeśli się zaczyna pracę o 8 to niektórzy wracają czasem do domu o 23 i dalej gadają o projekcie, tam, żeby nie skończyć o 16 jest w 95% wypadków nie do pomyślenia. Wiadomo, że to nie dla wszystkich, ale jak chcesz to sobie możesz wyjechać i pracować on-site.

Cytat
Poza tym "korporacje" nigdy nie robią takich aplikacji. Działy HR stoją zazwyczaj na najwyższym poziomie. Zawsze od samego początku wiadomo z kim się rozmawia, znany jest bezpośredni numer kontaktowy.

Dziwne bo moja firma robi. Dodatkowo każdy gada sobie po imieniu (nawet gość nowo zatrudniony jest z szefostwem na ty, jak chcą z nim pogadać). Chyba aplikacja trafiła po prostu na forumowy beton, który nie potrafi się obejść bez bezsensownych regulacji, procedur i innych bzdetów. Ja jednak wolę, kiedy zamiast bezsensownego bzdurzenia - są jak w tym ogłoszeniu widełki płacowe. Wtedy można aplikować, albo nie aplikować i nie tracić czasu (a nie rozwodzić się nad tym ile zarabia w US osoba nalewająca paliwo czy kosząca trawnik, bo to nie ma nic do rzeczy).

Szybki etap wstępny, później rozmowa z HR, gościa się zatrudnia, jak po 3 miesiącach daje radę to się go zostawia w przeciwnym wypadku zwalnia i tyle. Tak to wygląda w normalnym kraju (a nie że się wszystko przeciąga w nieskończoność, wysyła stosy papierów i innych bredni a jakiś urzędas zajmuje się "ochroną" twoich danych osobowych, drugi chroni twoje BHP a trzeci sprawdza, czy pracodawca nie zrobił ci krzywdy... co wygląda tak, że te dane ciekną szerokim strumieniem do rozmaitych naciągaczy z instytucji takich jak urzędy czy TPSA którym ten urzędnik dbający o ochronę danych może skoczyć, BHP leży a mobbing, brak wypłat czy praca po godzinach to codzienność).

Dziwne, że osoby które się zajmują IT są tak nieelastyczne. To po prostu straszne co się w tym kraju dzieje. Wszędzie spiski, każdy chce was oszukać albo wyzyskać... za niedługo to urzędnicy będą musieli podawać ludziom listki papieru bo przeciętny przedstawiciel tego społeczeństwa nie będzie się potrafił nawet sam podetrzeć.
darko
~xdev
Wydaje mi się, że grubo przesadzasz z tymi spiskami i betonem. Abstrahując już od metodyki pracy i tej całej papierko-logi u nas, to średnio rozgarnięty w realiach rynku pracy webmaster/programista/software engineer może z całą pewnością stwierdzić, że te 2k$ za cały miesiąc pracy to nawet jak na polskie warunki nie są kokosy. Wiadomo + praca zdalna, nie interesuje Cię, jak dojechać do siedziby firmy itd., ale co z tego, jeżeli zdalnie musisz pozostawać do dyspozycji pracodawcy nocami (bo tak wynika z różnicy czasów)? Jednak w jednym punkcie zgoda - widełki podane, kto będzie chciał aplikować, ten aplikuje.
Spawnm
Cytat
Wiadomo + praca zdalna, nie interesuje Cię, jak dojechać do siedziby firmy itd.

Dodaj też minusy - eksploatacja własnego kompa, większy podatek za prąd.
KacperEWA
Dziękuję w końcu za solidne odpowiedzi i dysksuję..
Cytat(darko @ 15.10.2012, 19:28:23 ) *
~xdev
Wydaje mi się, że grubo przesadzasz z tymi spiskami i betonem. Abstrahując już od metodyki pracy i tej całej papierko-logi u nas, to średnio rozgarnięty w realiach rynku pracy webmaster/programista/software engineer może z całą pewnością stwierdzić, że te 2k$ za cały miesiąc pracy to nawet jak na polskie warunki nie są kokosy. Wiadomo + praca zdalna, nie interesuje Cię, jak dojechać do siedziby firmy itd., ale co z tego, jeżeli zdalnie musisz pozostawać do dyspozycji pracodawcy nocami (bo tak wynika z różnicy czasów)? Jednak w jednym punkcie zgoda - widełki podane, kto będzie chciał aplikować, ten aplikuje.

Oczywiście, że się zgodzę że nie są to kokosy ale to nie jest praca gdzie ma się 5 projektów na raz. Jest to praca gdzie czeka się (W SWOICH DZIENNYCH GODZINACH, a nie w nocy ze względu na różnicę czasową). Z szefostwem również się jest na "Ty", a roboty z tego co wiem nie ma tam tyle żeby płacić po 10k$ bo ktoś musi kilka zadań na raz robić smile.gif.
Naprawdę kto chcę ten aplikuję i może negocjować warunki najwyżej.

Zresztą projekty są fajne, a nie wymyślone z kosmosu.. Ostatnim np. było napisanie strony dla organizacji charytatywnej prowadzonej przez tą firmę.. I komu by się miło tego nie robiło dla dzieci.
irmidjusz
Podana strona http://www.eaglewebassets.com/job.php?id=24 ma bardzo złą reputację wg. WOT
KacperEWA
Cytat(irmidjusz @ 17.10.2012, 00:40:18 ) *
Podana strona http://www.eaglewebassets.com/job.php?id=24 ma bardzo złą reputację wg. WOT

Max 4 głosy w reputacji - moim zdaniem nie jest to w takim razie odpowiedni przelicznik, bo każdy "......" potrafi zrobić tak słabą anty reklamę smile.gif ( nie sugeruję Pana ).

Poinformuję również, że mimo teorii spiskowych itp. już przeprowadzany jest drugi etap rekrutacji w której znajduję się co najmniej kilku polaków smile.gif
sowiq
Cytat(KacperEWA @ 17.10.2012, 19:53:43 ) *
najmniej kilku polaków

*Polaków
irmidjusz
Cytat(KacperEWA @ 17.10.2012, 19:53:43 ) *
Max 4 głosy w reputacji - moim zdaniem nie jest to w takim razie odpowiedni przelicznik, bo każdy "......" potrafi zrobić tak słabą anty reklamę smile.gif ( nie sugeruję Pana ).

No to fajnie, gwoli ścisłości dodam, że nie oceniałem tej strony ani mnie powyższa dyskusja na temat Waszej oferty ani ziębi, ani parzy, tylko zwyczajnie poinformowałem o tym, bo mam w FF dodatek WOT i trochę mnie zaskoczyło, że dostałem ostrzeżenie (nie często się z takim spotykam) - to raczej może być użyteczna informacja dla Was.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.