Mam problem z przesyłaniem formularza. Mianowicie utworzyłem sobie moduł contact a w nim actions.class.php:
class contactActions extends sfActions { public function executeIndex() { $this->form = new ContactForm(); } public function executeSubmit($request) { $this->forward404Unless($request->isMethod('post')); 'imie' => $request->getParameter('imie'), 'nazwisko' => $request->getParameter('nazwisko'), 'message' => $request->getParameter('message') ); $this->redirect('contact/thankyou?'.http_build_query($params)); } public function executeThankyou() { } }
Oraz w templates plik indexSuccess.php
<table> <tr> <td colspan="2"> <input type="submit" value="Wyslij >> "/> </td> </tr> </table> </form>
I thankyouSuccess.php
<ul> </ul>
I w lib/form/ContactForm.class.php
class ContactForm extends sfForm { public function configure() { 'imie' => new sfWidgetFormInput(), 'nazwisko' => new sfWidgetFormInput(), 'message' => new sfWidgetFormTextarea(), )); } }
Po wypełnieniu pól formularza dostaję w odpowiedzi tylko imie a nazwiska I message już nie. Nie wiem co jest grane. A w pasku adresu mam coś takiego:
frontend_dev.php/contact/thankyou/imie/jan/amp%3Bnazwisko/kowalski/amp%3Bmessage/jaka%C5%9B+wiadomo%C5%9B%C4%87
skąd się wzięło to: amp%3B
dlaczego wszystko jest w pasku adresu skoro przesyłam postem?
dlaczego nie widzę wpisanego w pole nazwiska oraz wiadomości?
Bardzo proszę o pomoc.