Cytat
coś_1 : 1;
coś_2 : 2;
coś_3 : 3;
...
coś_2 : 2;
coś_3 : 3;
...
A chce osiągnąć że po naciśnięciu przycisku na np. coś_2 zmieni mi jego wartość z np. coś_3 albo coś_1 w zależności od tego który przycisk wciśniemy.
Czyli po wciśnięciu przycisku + na coś_2 otrzymamy:
Cytat
coś_1 : 2;
coś_2 : 1;
coś_3 :3;
...
coś_2 : 1;
coś_3 :3;
...
a po wciśnięciu przycisku - na coś_2 otrzymamy:
Cytat
coś_1 : 1;
coś_2 : 3;
coś_3 :2;
...
coś_2 : 3;
coś_3 :2;
...
Próbowałem zrobić to samemu lecz efekt jest taki, że po naciśnięciu przycisku w bazie zmienia mi wartość na 0.
function pozycja($id,$move){ if($move == 'up') $znak = '<'; if($move == 'down') $znak = '>'; } $new = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT id_kategoria, pozycja FROM kategoria WHERE pozycja ".$znak. "'".$old['pozycja']."' ORDER BY pozycja DESC")); while($new){ if($new['pozycja'] . $znak . $old['pozycja']){ mysql_query("UPDATE kategoria SET pozycja = '".$old['pozycja']."' WHERE id_kategoria = '".$new['id_kategoria']."'"); break; }else{ break; } } }
<?php $pozycja_start = mysql_query("SELECT pozycja AS pos FROM kategoria WHERE id_kategoria='$id'")or die('Podczas pobierania aktualnej pozycji kategorii wystąpił błąd:</br>'.mysql_error()); $pozycja_end = mysql_query("SELECT * FROM kategoria WHERE pozycja != '".$view['pos']."' ORDER BY pozycja")or die('Podczas pobierania listy pozycji kategorii wystąpił błąd:</br>'.mysql_error()); pozycja($id,$_GET['move']); } ?> <div id="pozycja"> <a href="?dzial=category" class="close"><p>x</p></a> <h1>Zmiana kolejności wyświetlania.</h1> <span class="left"> <p>Aktualna pozycja:</p> </span> <div class="up_down"> </div> </div> <?php } ?>