Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Porządny layout - jak zrobić?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
MP1
Jak zrobić profesionalną oprawę graficzną na serwis?

Są jakieś porady na ten temat?
zalew
poczytac o zasadach kompozycji, technikach planowania informacji, miec talent, smak, wyczucie, samozaparcie, duzo cwiczyc...
MP1
Najgorsze jest z wybraniem odcienia koloru. Z szarym jest trochę łatwiej (ale też ciężko), ale np. jeśli chcę wybrać zielony lub niebieski, to wybór jest trudny...

Są konkretne porady na temat odcieni'?
kicaj
Cytat(MP1 @ 2004-09-08 21:47:18)
Są konkretne porady na temat odcieni'?

Porady? Odcieni kolorow?
Tak jak to powiedzial zalew trzeba miec talent...
Dla mnie robienie layoutu pod strone, to robienie czegos co juz wczesniej sobie wyobrazilem i dazenie do tego... Musze najpierw cos wymyslic, co ma byc w proawym gornym rogu, jak ma wygladac menu, wyobrazam to sobie i robie... efekty nie zawsze dobre... smile.gif
MP1
Następne pytanie. Lepiej jest zrobić layout w odcieniach szarości, czy z dodatkami zielonego/niebieskiego?

Drugie pytanie. W najgorszym przypadku będę musiał kogoś zatrudnić. Czy ktoś chciałby zrobić profesionalną grafikę do serwisu CompMaster ZA DARMO?
Była już zatrudniona osoba, ale bezszczelnie się ukrywa.
kicaj
Cytat(MP1 @ 2004-09-08 22:10:49)
Następne pytanie. Lepiej jest zrobić layout w odcieniach szarości, czy z dodatkami zielonego/niebieskiego?

Drugie pytanie. W najgorszym przypadku będę musiał kogoś zatrudnić. Czy ktoś chciałby zrobić profesionalną grafikę do serwisu CompMaster ZA DARMO?

1. Strona dwukolorowa moze byc ladniejsza od tej kilkunastokolorowej, zalezy od wykonania.
2. O to nie pytaj tutaj. Jest do tego odpowiednie forum.
mpps
Cytat

jak ta osoba była ZA DARMO zatrudniona, to się nie dziwię... tongue.gif
spróbuj zmienić (czyt. podwyższyć) płace biggrin.gif

no_friko
matid
BTW jeśli robisz design w odcieniach szarości to potem bardzo łatwo go pokolorować.
W Gimpie robi się to tak:
Warstwa -> Kolory -> Barwienie

W Photoshopie to było chyba gdzieś w menu Obraz -> Dostosuj -> Barwa i nasycenie (zaznacz checkbox Koloruj), ale nie jestem pewien, bo Photoshopa nie mam.

Za pomocą tych opcji możesz sobie dowolnie manipulować kolorami i wychodzą o wiele lepsze efekty niż dobór kolorów na samym początku.
mpps
http://windows.online.pl/kolory.htm
MP1
Coś tam spróbuję zrobić, a wy ocenicie (ale pamiętajcie, że profesionalistą to ja nie jestem).
sf
Zajrzyj może lepiej na forum.photoshop.pl ... winksmiley.jpg Pozatym, hm, najlepiej przerobić kilka kursów tworzenia stron. Jest ich trochę na sieci... jak Ci zależy to się nauczysz, a jak nie bo za dużo czasu na naukę trzeba to się nie uda smile.gif

Na początek może ze strony www.graffik.pl (jest tam w pdf kurs tworzenia strony).
shpyo
tez mialem z tym problemy, dopuki nie zlalzelm tego: klik mysle, ze to Ci bardzo ulatwi zycie ^^
MP1
Dużo porad na temat projektowania stron WWW znajduje się na stronie http://www.webinside.pl. Zachęcam. guitar.gif
fiszol
Witam

Ja rónież profsjonalistą nie jestem ale dla mnie robienie layoutu zaczyna się od czegoś takiego, następnym krokiem jest dobranie kolorystki, osobiście uważam że szarość nie jest najlepszym roziązaniem, jeśli już uciekamy do szarości, trzeba pomyśleć nad czymś co dany layout ożywi, jakieś kolorowe ( z tonowane ) pierdółki tu czy tam, na koniec trochę dynamiki, css , javascript lub menu w swf.

pozdrawiam,
fiszol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.