jestem wspulautorem tej www, i hccialbym uslyszec co o tym sadzicie:
=>
http://www.lo.wsiz.rzeszow.pl/info/informa/index.htm
Bakus
9.09.2004, 21:24:50
Nadmierny stopień kompresji grafiki powoduje, że strona jest nie czytelna i wygląda na "kiepską".
Niektóre polskie czcionki nie są wyświetlane poprawnie (np. tytuł: "Cze?ć!")
Kolor niebieski dla odnośników (projekty, linki, kontakt) straszliwie rzuca się w oczy (lepiej daj biały z podkreśleniem)
W kontakcie zamiast "mailto:" lepiej użyć prostego skryptu do wysyłki listów...
W linkach wszystkie opisy zaczynają się od słowa "Strona"...
Lepiej napisz (dla przykładu) nie "Strona Wyższej Szkoły Informatyki i Zarzšdzania" a "Wyższa szkoła Informatyki i Zarządzania"
Na żadnej ze stron nie ma tytułu (<title></title>) - jest "New Page 1" - nie wygląda to dobrze...
kicaj
9.09.2004, 21:26:29
+ dobrze dobrane kolory
+ ciekawe menu
- wyostrz stopke i menu
- problem z ogonkami
- ustaw jakies kolory linkow (link, visited, hover)
Ocena: +6/10
shpyo
10.09.2004, 00:39:06
wszystko ładnie się komponuje, jednak spróbowałbym ustawic całą stronę na środek i dać szerokość okolo 770-800 pixeli (czyli wycentrować ją).
To tylko takie szybkie spostrzezenie jakie przyszło mi do głowy o tej porze
yavaho
10.09.2004, 01:40:44
Strona z ramkami
Przy rozdzielczosci 800x600 juz nie widac calosci tekstu np w dziale "O nas" a jezeli ktos ma jeszcze mniejsza rozdzielczosc? Paski przewijania sa wylaczone i bedzie mial problemy podczas ogladnia strony. A nawet bylby problem przy 1024x768 gdyby kos nawlaczal wiecej paskow narzedzi w przegladarce u góry lub w windowsowym pasku narzedzi na dole.
Dodaj wpis o kodowaniu znaków we wsztstkich stronach nie tylko w index.htm bo nawet IE sie w tym gubi i musialem mu recznie wybrac kodowanie.
To menu we flashu chyba jest jeszcze nie skonczone? A na dole nie moge odczytac co tam dalej pisze: "Copyrights ......?"
Po za tym strona jest przejrzysta, kolorystyka przyjemna i co najwazniejsze opisujaca jedna konkretna dziedzine.
-=Saint=-
10.09.2004, 18:34:21
Mi sięzdecysowanie podoba, tylko całą stronę bym zmniejszył i to dość znacznie. Jest troche za dużo wolnego miejsca. Poza tym zastanowiłbym się nad przesunięciem menu na lewą stronę. Co do grafik juz zostało powiedziane - ładne, tylko jakość.
Chewolf
11.09.2004, 18:11:14
1. albo te tlo pod menu po prawej jest pikesowane , rozmazane albo mi sie wydaje...
2. krzaczki na stronie ?!
3. nie ma title
4. robione we front page ?
kurcze jakoś dawno nie było strony która by mi sie podobala , sorry
chfast
11.09.2004, 20:01:27
Dość ciemna na strona. Rozjaśniłbym troche niebieski.
Nie mam flasha więc po środku mam wielką dziurę, ale zaraz sobie zainstaluje i może jeszcze coś napisze.
Logo i napis malo przejmujące. Dałbym trochę żywsze kolory, pogrubił czcionke napisu i wypełnił ją monochromatycznym gradientem, tak, żeby wyglądała jak wypukła. No i zmieńcie kolor tej czarnej kropki na inny (już zawsze lepiej biały) bo się gubi, a raczej miała być ozdobą.
Biała, a przede wszystkim troche za mała czcionka - źle się czyta.
invx
13.09.2004, 15:38:26

nareszcie jakies pozytywne opinie o was slysze
Do wymienionych wcześniej uwag dodam tylko jedną swoją:
- ten dół strony wygląda okropnie... widzę cztery zielone poziome pasy... i chyba nie powinno tak być?
(dodam tylko, że pracuję w 1280x960... niedługo przesiadam się na LCD gdzie optymalne będzie 1280x1024... wtedy pasów będzie jeszcze więcej :/)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.