Chciałbym, aby po wklejeniu nr rachunku w pole formularza, w dowolnie jakiej formie(ze spacjami albo bez nich), odpowiednia funkcja, sprawdzała by, czy podany rachunek jest prawdziwy czy nie(wywala błąd), oraz żeby eksportowała dane z tego pola(nr rachunku) do pliku csv w formie bez spacji, czyli same cyfry.
Kod pliku JS (walidacja):
function Validate(obj) { this.obj = obj; { return obj.val().length; } this.zip = function() { var pattern = /^[0-9]{2}\-[0-9]{3}$/; return pattern.test(obj.val()); } this.phone = function() { var pattern = /^[0-9]{9}$/; return pattern.test(obj.val()); } this.check = function() { { if (obj.hasClass('r-zip') && ! this.zip()) { alert('Pole ' + obj.attr('name') + ' nie jest poprawnym kodem pocztowym! Schemat: XX-YYY.'); return false; } if (obj.hasClass('r-phone') && ! this.phone()) { alert('Pole ' + obj.attr('name') + ' nie jest poprawnym numerem telefonu! Schemat: XXXYYYZZZ.'); return false; } } else { alert('Pole ' + obj.attr('name') + ' nie może być puste!'); return false; } return true; } }
Kod pola w formularzu:
Kod odpowiedzialny za csv:
// CREATE FILE foreach ($array as $key => $value) { { if ($key == 'POBRANIE') continue; else if ($key == 'CK' AND $array['PLATNIK'] == 'ZL') continue; $col[0][] = $key; $col[1][] = $value; } } $col[0][] = 'N_OS_NADAJACA'; $col[1][] = "xxxxxxx"; fputcsv($file, $col[0], ';'); fputcsv($file, $col[1], ';');
Proszę o pomoc..muszę zrobić taką walidację, bo wywala mi błąd przy imporcie gdy ktos wklei ze spacjami albo pomyli się z jakąś cyferką, a póki co nie mam pojęcia jak mam to zrobić..
Z góry dzięki.