Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]onclick=zaznacz checkbox
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kakkarot
jak napisać polecenie onclick, które po zaznaczeniu checkboxa id="2" automatycznie zaznaczało checkboxa id="1", w jednej linijce?
Sephirus
O to chodziło?
kamil4u
Jako ciekawostka - ma to swoje wady:

Kod
<label for="test"><input type="checkbox"></label>
<input type="checkbox" id="test">
kakkarot
niestety to nie działa.. może jest jakaś inna możliwość?
kamil4u
Co nie działa? Oba kody działają( z tym, że mój na swój sposób( owe wady)).

Napisz pod jaką przeglądarką/systemem.

Zdanie "nie działa", nie jest pożądane na forum. To Ty chcesz uzyskać pomoc, więc to Ty powinieneś starać się opisać jak najdokładniej problem, inaczej nie pozwalasz sobie pomóc.
kakkarot
  1. <p>
  2. <input id="check_1" type="checkbox" name="CHECK1" value="T" data-attached="insurance" onchange="document.getElementById('check_2').checked = this.checked"/>
  3. </p>
  4.  
  5. <p>
  6. <input id="check_2" type="checkbox" name="CHECK2" value="T" data-attached="cash-on" data-late-required="true" />
  7. </p>

dodałem to w taki sposób, lecz gdy zaznaczam w formularzu pole CHECK2, nic poza tym się nie dzieje.

Chcę, żeby jak zaznaczę pole CHECK2, automatycznie zaznaczyło się CHECK1, ale żeby odwtornie to nie działało, czyli jak zaznaczę CHECK1 to tylko to pole będzie zaznaczone..
Damonsson
  1. <p>
  2.  
  3. <input id="check_1" type="checkbox" name="CHECK1" value="T" data-attached="insurance" />
  4.  
  5. </p>
  6.  
  7.  
  8.  
  9. <p>
  10.  
  11. <input id="check_2" type="checkbox" name="CHECK2" value="T" data-attached="cash-on" data-late-required="true" onchange="document.getElementById('check_1').checked = this.checked"/>
  12.  
  13. </p>

No to raczej tak, odwrotnie ^^
kakkarot
a no tak ;D teraz działa wink.gif

1. <input type="text" id="wart_1" name="wart_1" class="small" data-late-required="true" />
  2.  
  3. <input type="text" id="wart_2" name="wart_2" class="small" />

a jak zrobić, żeby pole wart_1, przyjmowało jako domyślną wartość wart_2?
!*!
http://jsfiddle.net/dcuas/2/
kakkarot
kurcze wiem, że to głupie i banalne pytanie, ale jak wywołać tą funkcję..?

i coś na jsfiddle też mi nie działa. jak wpisuję jakąś wartość to nic sie nie dzieje
!*!
To są podstawy. Otrzymałeś gotowy kod wyżej, zmień tylko wartości, przy wywołaniu. Zapoznaj się z jakimś kursem http://www.doman.art.pl/kursjs/kurs/events.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.