Witam
Mam pomysł na ciekawą stronę internetową, jednak wymaga on zbudowania od podstaw całego skryptu.
Bardzo potrzebna jest opcja logowania (aby każdy użytkownik mógł się zalogować i przeglądać swoje ustawienia itp). I wiem że zbudować samemu optymalne i bezpieczne logowanie jest trudno.
w związku z tym mam pytanie:
Czy znacie jakiś porządny artykuł na ten temat? Czy może istnieją jakieś gotowe rozwiązania? np. pliki do include?
Zastanawia mnie jak zrobić taki "skrypt uploadu" aby na stronie internetowej pokazywał się pasek postępu? coś typu jak na youtube, albo rapidshare albo na niektórych pocztach z logowaniem przez www. Domyślam się że to nie tylko php ale pewnie też javascript.
jedyne pliki jakie będą uploadowane to pliki graficzne. Słyszałem o jakimś wciskaniu kodu za pomocą przygotowanych specjalnie do tego obrazków. Jak się przed tym zabezpieczyć?
Jak edytować obrazy? wiem że są do tego zewnętrzne biblioteki, ale czy na każdym hostingu takie znajdę? chciałbym stworzyć kod "uniwersalny" który będzie działał wszędzie. głównie chodzi mi o zmniejszanie rozdzielczości/rozmiaru.
pytań będę miał jeszcze kilka ale muszę ustalić jeszcze kilka szczegółów żeby wam nie zamieszać...
Pozdrawiam
Kszysiu