Witam,
Zastanawiam się czy mogę moje założenia rozwiązać za pomocą kajkowego (CakePHP) ACL'a.
Mianowicie mam kilka ról, które mają dostęp do panelu administratora, na uwagę tu zasługują role "CallCenter", "Przedstawiciel", która mają za zadanie obsługiwać użytkowników z danego województwa. Jak dotąd odbywało się tak ze województwa były przypisane do konkretnych osób.

Chciałbym aby to odbywało się na poziomie nadawania uprawnień. Sądzę ze to się da zrobić, gdyż znalazłem na to następujące przesłanki:
1. Wg tutorialu można zdefiniować czy uprawnienia można nadawać tylko na grupy, czy też na użytkowników. Dział group-only ACL,
- czyli można nadawać uprawnienia na konkretnych użytkowników
2. Następna przesłanka to tabela zasobów, czyli ACO, która jest oparta na strukturze drzewa i po automatycznym wygenerowaniu zasobów z konsoli wypełniło mi tabele wg metod w kontrolerach. A pola model i foreign_key wypełniło nullami
- czyli można nadawać uprawnienia na konkretne rekordy (sądząc po istnieniu takich pól jak model i foreign_key)

Dodałem zasób poprzez:
Kod
$this->Acl->Aco->create(array('parent_id' => 22, 'model' => 'User', 'foreign_key' => 1, 'alias' => '1'));
$this->Acl->Aco->save();

Co w konsoli można zobaczyć za pomocą komendy cake acl view aco

Kod
//cake acl view aco
[1] controllers
  [2] Groups
    [3] index
    [4] view
    [5] add
    [6] edit
    [7] delete
  [8] Pages
    [9] display
  [10] Posts
    [11] index
    [12] view
    [13] add
    [14] edit
    [15] delete
  [16] Users
    [17] login
    [18] logout
    [19] index
    [20] view
    [21] add
    [22] edit
      [31] 1 <-- Dodany zasób
    [23] delete
  [24] Widgets
    [25] index
    [26] view
    [27] add
    [28] edit
    [29] delete
  [30] AclExtras

//cake acl view aro
[1] Group.1
  [4] User.1
[2] Group.2
  [5] User.2
[3] Group.3
  [6] User.3

Następnie przypisałem uprawnienia użytkownika id:6 do tego zasobu (id:31) w tabeli aros_acos CRUD 1 1 1 1
Nie mogę teraz się dostać do metody localhost/testACL/users/edit/1 będąc zalogowany jako użytkownik id:6

Czy coś zrobiłem źle? Lub czegoś nie dodałem? Czy w ogóle da się zrobić to na ACLu?
Za wszelkie informacje, oraz naprowadzenia na poprawny tor będę wdzięczny.