Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][PHP]zapytanie sql wysyłane z php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alvin94
no więc jest problemik dałem do mysql_query or die ale dużo mi to nie dało bo i tak nie widze przyczyny oto jaki błąd jest z or die wywala:
  1. Blad: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'ws1='0',ws2='0', ws3='0',ws4='0',ws5='0',ws6='0',wd1='0',wd2='0', wd3='0',wd4='0' at line 1

z tego co zrozumiałem to jest jakiś błąd w zapytaniu
dam od razu część kodu :
tak zabezpieczam
  1. $s1 = htmlspecialchars(strip_tags($_POST['s1']));

a to jest to felerne zapytanie
  1. mysql_query("INSERT INTO xxw_handel VALUES ws1='".$s1."',ws2='".$s2."', ws3='".$s3."',ws4='".$s4."',ws5='".$s5."',ws6='".$s6."',wd1='".$sa1."',wd2='".$sa2."', wd3='".$sa3."',wd4='".$sa4."',wd5='".$sa5."',wd6='".$sa6."',planeta='".$dane["planeta"]."',odbiorca='".$adres."',typ='1',czas='".time()."'")or die("Blad: ".mysql_error());

i co z nim nie jest tak ?
za długie czy ki czort ?
pola w większości to int prócz odbiorcy i planety bo to są varchar
Spawnm
to: htmlspecialchars(strip_tags
nie zabezpiecza zapytań. Używaj mysql_real_escape_string.
IProSoft
Spróbuj tak:
  1. mysql_query("INSERT INTO xxw_handel VALUES ('".$s1."','".$s2."','".$s3."','".$s4."','".$s5."','".$s6."','".$sa1."','".$sa2."','".$sa3."','".$sa4."','".$sa5."',
  2. '".$sa6."','".$dane["planeta"]."','".$adres."','1','".time()."')")or die("Blad: ".mysql_error());

Tylko pamiętaj, że kolejność musi zgadzać się z tą w bazie.
Jeśli masz pierwsze ID AI dodaj NULL jak pierwsze.
nospor
@alvin94 mieszają ci się dwie metody wkładania danych do bazy. Zamiast słowa VALUES masz użyć SET
Słowa VALUES użyłbyś w metodzie podanej przez Iprosoft
alvin94
dziękuje wam smile.gif
lecą reputy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.