Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z onbeforeprint
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
klaudio
Witam

Mam taki problem, jest w Javascript taka funkcja jak onbeforeprint pozwala ona na wykonanie pewnych czynnosci przed wykonaniem drukowania, lub jak wcisne podglad wydruku. I wszystko by bylo ok gdyby ta funkcja czekala na response z servera. Chce aby dzialao to tak:

-klikam podglad wydruku
-funkcja call wysyla mi $.post jquery i w odpowiedzi dostaje tablice wypelniona wierszami.
-i po skonczeniu response pokazuje mi podglad wydruku na ktorym jest tabelka i 1000 zapelnionych wierszy.

Ale niestety wyglada to tak:

-klikam podglad wydruku
-pokazuje mi moj podglad wydruku na ktorym nie ma nic bo odpowiedz jeszcze nie wrocila
-zamykam podglad wydruku i po chwili klikam jeszcze raz podglad wydruku i juz jest tabela z 1000 wypelnionych wierszy

Poprostu funkcja nie czeka tylko leci. Czy jest na to jakas rada??

Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
!*!
Te funkcje działają tylko w fx/IE, chcesz się tak ograniczać? Z chwilą ich wywołania ustaw sobie jakąś kotwice, która zostanie zmieniona z chwilą odebrania wyników jQ i wtedy zwróci return samej całej funkcji.
klaudio
OK problem rozwiazalem, na przyszlosc dla kogos kto bedzie mial ten sam problem, trzeba wylaczyc (tylko dla drukowania) dla ajax asynchroniczne przesylanie danych. Ja zrobilem to w jQuery i wyglada to tak:

$.ajaxSetup({async:false});

Pozdrawiam

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.