Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: generowanie pliku cookie dla innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Cliassi
Witam,
mam 2 pytanka
1.czy moge skryptem php wygenerować plik cookie który będzie stworzony dla innej strony ?
2.Czy posiadając juz plik mogę zmienić domene czy adres który ma go obsługiwać ? tj plik "ala" o wartości "ma kota" jest przypisany dla kotyali.pl i czy da się zmienić aby ten plik był przypisany dla psyali.pl ? ale wartości mogą pozostać takie same
thek
Pliki cookie są tworzone per strona lub per domena. I nie wyobrażasz sobie chyba że to co chcesz zrobić jest dozwolone? Spreparuję sobie ciacho dla kogoś tam na stronie A z poziomu strony B i radośnie się będę pod nią podszywał wink.gif
Cliassi
nie chodzi o podszywanie tylko możliwość. a jak jest to jak takie coś zrobić i jak sie przed tym bronić
wNogachSpisz
Cytat(thek @ 9.12.2012, 00:52:47 ) *
Pliki cookie są tworzone per strona lub per domena.

I opcjonalnie dla ścieżki.
Cliassi
Czyli nie da się zmienić treści pliku ?
wNogachSpisz
Jakiego pliku? cookie było plikiem w IE6, dzisiaj przeglądarka trzyma cookie w bazie SQLite
Cliassi
Chodzi mi o to czy jakkolwiek da się zmienić treść posiadanego cookies na komputerze.
wNogachSpisz
Tak, nadpisać je innym o takiej samej nazwie.
Cliassi
tzn chodzi mi o to żenp strona generuje cookie o wartości 0. a ja na kompie moge sobie zmienić na 1 ?
wNogachSpisz
możesz.
Cliassi
w jaki sposób ?
wNogachSpisz
Otwierasz firebug (w operze dragonfly).
Uruchamiasz konsole i wpisujesz w niej:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. function setCookie(c_name,value,exdays)
  2. {
  3. var exdate=new Date();
  4. exdate.setDate(exdate.getDate() + exdays);
  5. var c_value=escape(value) + ((exdays==null) ? "" : "; expires="+exdate.toUTCString());
  6. document.cookie=c_name + "=" + c_value;
  7. }
  8.  
  9. setCookie('name', 'value')
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
zielu001
W firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/573
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.