Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]petla,a wlasciwie odswiezanie w niej rekordow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Toskan
witam
mam petle while, ktora przy jakims tam warunku ma sie wykonywac wyglada to jakos tak:
  1. while($warunek['1'] >= $warunek['2]){/* tu jest caly ciag*/ mysql_query("update tableka1 set 1=1-2 where gracz_id=$zmienna['gracz']) or die(mysql_error());}

petla i nawet dziala ALE zapetla sie i po kilku sekundach uzyskalem wykonanie petli kilka set razy gdzie miala sie wykonac 2:D
nie mam pmyslu jak odswiezac rekord 1 i 2 zeby to nie robilo sie caly czas:)
jak temu zaradzic?
Lolek13
skoro wykonuje Ci sie to caly czas tzn, ze

1. $warunek['1'] >= $warunek['2]

to jest spelnione zawsze ... sprawdza dokladnie wartosci $warunek['1'] oraz $warunek['2'] czy sa takie jak tego oczekujesz lub pomysl nad innym warunkiem stopu
jeremiash
index tablicy bez ' ' , tablica[1] ; tablica[$a] ... bez apostrofów
Toskan
Cytat(Lolek13 @ 10.12.2012, 19:16:28 ) *
skoro wykonuje Ci sie to caly czas tzn, ze

1. $warunek['1'] >= $warunek['2]

to jest spelnione zawsze ... sprawdza dokladnie wartosci $warunek['1'] oraz $warunek['2'] czy sa takie jak tego oczekujesz lub pomysl nad innym warunkiem stopu

Wlasnie nie jest w bazie sie pozniej robi 1:-214....2:214...biggrin.gif
Cytat(jeremiash @ 10.12.2012, 19:16:47 ) *
index tablicy bez ' ' , tablica[1] ; tablica[$a] ... bez apostrofów

tabelki nie tablice czyli z bazy
jeremiash
Cytat(Toskan @ 10.12.2012, 20:21:21 ) *
Wlasnie nie jest w bazie sie pozniej robi 1:-214....2:214...biggrin.gif

tabelki nie tablice czyli z bazy

Albo ja jestem lewy, albo Ty coś mi próbujesz wkręcić...
  1. while($warunek['1'] >= $warunek['2]){ // dalsza część w tym query

chyba $warunek[1] a nie warunek['1'] , prawda? smile.gif
Toskan
Cytat(jeremiash @ 10.12.2012, 20:30:25 ) *
Albo ja jestem lewy, albo Ty coś mi próbujesz wkręcić...
  1. while($warunek['1'] >= $warunek['2]){ // dalsza część w tym query

chyba $warunek[1] a nie warunek['1'] , prawda? smile.gif

czyli co mam przypisac kazdej danej z bazy nowa zmienna?
d3ut3r
Pokaż całą pętlę bez komentowania fragmentów. Pętla while działa w ten sposób, że w którejś iteracji musi dojść do sytuacji w której warunek nie będzie prawdą i wówczas pętla zakończy działanie, więc wnętrze pętli musi modyfikować tablicę $warunek aby ta kiedyś się skończyła.
Toskan
Cytat(d3ut3r @ 11.12.2012, 08:48:51 ) *
Pokaż całą pętlę bez komentowania fragmentów. Pętla while działa w ten sposób, że w którejś iteracji musi dojść do sytuacji w której warunek nie będzie prawdą i wówczas pętla zakończy działanie, więc wnętrze pętli musi modyfikować tablicę $warunek aby ta kiedyś się skończyła.

hmm wklejac to duzo tego
znowu zeby modyfikowac warunek to tez sie nie da bo w srodku petli jest cos co musi sie podnosic inaczej musial bym caly skrypt przebudowac przemysle to
ogolnie dziekuje za zainteresowanie myslalem ze jest cos o czym nie wiem tzn. cos co odswiezy rekordy po kazdym wykonaniu:)
jeremiash
to po co zawracasz nam dupy ...
Toskan
Cytat(jeremiash @ 11.12.2012, 21:29:34 ) *
to po co zawracasz nam dupy ...

myslalem ze jest cos o czym nie wiem tzn. cos co odswiezy rekordy po kazdym wykonaniu:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.