1. Kwerenda aktualizująca, zrobiłem aktualizacje jednej tabeli względem drugiej i napotkałem taki problem, iż po jej odpaleniu niby wyświetla wszystko okey, ale w tej tabeli do zaktualizowania się nie zmieniają wartości, dlaczego?
2. Druga ważniejsza sprawa, to pomoc w formularzu. Otóż moim założeniem jest, iż za pomocą jednego formularza dodaje rekord z danymi i potem w pod formularzu uzupełniam kolejne rekordy. Główny formularz ma wyświetlać tylko nazwę instytutu, lecz gdy chcemy dodać nowy instytut to pojawia się pole z nazwiskiem dyrektora instytutu (pole wymagane) i po wpisaniu znika.
Zrobiłem już wszystko tylko są problemy z tym znikaniem i pojawianiem. Domyślnie dane pole jest ukryte i zrobiłem, że jak w nazwie instytutu naciśniemy jakiś klawisz to się pojawia pole do zapisu nazwiska dyrektora. Jak klikniemy gdzie indziej to znika. Jak klikniemy w to pole to pozostaje i dopiero jak wpiszemy co chcemy i klikniemy gdzie indziej to zniknie.
OPTION Compare DATABASE Private Sub Nazwa_KeyPress(KeyAscii AS Integer) Me.Dyrektor.Visible = True Me.Etykieta9.Visible = True End Sub Private Sub nazwa_Exit(Cancel AS Integer) IF NOT dyrektor_Click() Then Me.Dyrektor.Visible = False Me.Etykieta9.Visible = False End IF End Sub Private Sub Nazwa_Click() Me.Dyrektor.Visible = True Me.Etykieta9.Visible = True End Sub Private Sub Dyrektor_Exit(Cancel AS Integer) Me.Dyrektor.Visible = False Me.Etykieta9.Visible = False End Sub
To pomoże ktoś?