Mam button składający się z 1 (czy jak kto woli 3 oddzielnych) obrazku z którego:
od lewej potrzebne jest 10px bez powtarzania się, po tych pixelach od lewej jest potem pixel środkowy który ma 1px i ma się powtarzać na tyle ile jest na nim tekstu, a potem kolejne 10px od prawej które ma się nie powtarzać (wszystkie to mówię na szerokość - width)
I tutaj pada pytanie - jak to zrobić jakoś 'normalnie' ?
"NIE" Normalnie wymyśliłem tak:
<style> .menu_button_1a { width: 10px; height: 35px; background: url(grafika/menu_button_1a.png) left no-repeat; } .menu_button_1b { padding-top: 8px; width: auto; height: 27px; background: url(grafika/menu_button_1b.png) center; font-family: Verdana; font-style: italic; font-size: 11px; color: #ffffff; text-shadow: 0px 1px 0px #000000; } .menu_button_1c { width: 10px; height: 35px; background: url(grafika/menu_button_1a.png) right no-repeat; } </style>
Ale chodzi mi tutaj o jakiś normalniejszy sposób.
Jeśli chodzi o tabelkę, to dlatego że bez trybu blokowego lub span wszystko jedzie na dół a nie jest obok.
Da się to może zrobić w dajmy na to 1 klasie, 1 divie? po prostu coś normalniejszego niż ja tutaj nabadźgałem..
Nawet nie wiedziałem jak to mogę ująć w gogle, więc kieruję pytanie tutaj.
Pozdrawiam!