Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]pytanie o tryby : tekstowy oraz graficzny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jeremiash
Cześć. Chciałbym się zapytać doświadczonych osób o możliwości korzystania z trybu graficznego i tekstowego w jednym pliku.
Jednym z rozwiązań jest z pewnością wrzucenie kodu korzystającego z biblioteki graficznej do oddnielnego pliku i potem wczytanie go np. w ramce.
Czy istnieje możliwość zmiany nagłówków ->przechodzenia pomiędzy trybami , w jednym pliku?

Z góry dziękuję za wyjaśnienia.

1. header("Content-Type: text/html");
  2. -- kod php , html ... --
  3.  
  4. header( "Content-type: image/jpeg" );
  5. -- funkcje GD --
  6. header("Content-Type: text/html");
  7. -- html , php ---

Kshyhoo
Użyj switch.
jeremiash
i jak mam go niby użyć chcąć wyświetlić np: menu , potem rysować (biblioteka GD) punkty o współrzędnych przekazanych przez tablicę a następnie wyświetlić np. stopkę strony? Przepraszam, może jestem bardziej lewy niż sam przypuszczam, ale nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić. Proszę o wyjaśnienie. Dzięki z góry smile.gif
Kshyhoo
W switch inkluduj pliki odpowiedzialne za obróbkę grafiki.
jeremiash
Co mi to ma dać? Ja nie chcę wybrać pomiędzy trybem graficznym a tekstowych. Ja chcę go użyć jednocześnie wyświetlając na na ekranie tekstowy/graficzny/tekstowy. Owszem , mogę includować ale w jaki sposób to niby ma wpłynąć na interpretację nagłówków przez przeglądarkę? Ja czegoś nie rozumiem? ...
Kshyhoo
Kiedyś tak zrobiłem tu. Żadnych problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.