Otóż mam taki problem, nie mam pojęcia skąd on się bierze, jest dość nietypowy. Mam dwa pliki:
- /linkchecker/index.php - w tym pliku jest formularz, który po jego wysłaniu dodaje linki umieszczone w tym formularzu do bazy danych. Po wykonaniu tej czynności wysyła za pomocą jQuery.get() żądanie do check_links.php.
- /linkchecker/check_links.php - ten plik pobiera wcześniej dodane do bazy linki i za pomocą cURL wchodzi pokolei do każdego z nich i po sprawdzeniu, czy jest poprawny dodaje o tym wpis do bazy danych (Y lub N).
Problem polega na tym, że jak zostanie wysłane żądanie ajax do check_links.php, to trochę czasu je sprawdza (zazwyczaj się dodaje dużo linków) i w tym czasie nie mogę wejść na inny plik (dostaję fatal error dotyczący max_execution_time, dokument się ładuje aż do tego błędu). Udało mi się ustalić, że prawdopodobnie jest to coś z bazą danych, bo utworzyłem plik /linkchecker/test.php, który przy zawartośći:
wyświetla się natychmiast, natomiast przy zawartości
require_once('includes/common.php');
również się ładuje w nieskończoność (common.php jedyne co robi to łączy z bazą danych)
Wydaje mi się, że może być to problem typu lock tables albo coś z max_user_connections. Ale nie używam nigdzie w skrypcie żadnych rzeczy typu LOCK/UNLOCK TABLES, a w my.ini nie mogę znaleźć nigdzie opcji max_user_connections / max_connections (używam najnowszego XAMPP). Jak rozwiązać ten problem?