Witam.
Aby nadać estetykę swojej stronię, pragnę zrobić menu ustawień za pomocą spojlera.
Autorem skryptu jest użytkownik
liptonace z forum
www.bbcode.plNo więc tak. Skrypt działa należycie, jednak nie potrafię przerobić go na potrzeby własne.
Oto kod JS:
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script> <script type="text/javascript"> $("document").ready(
function()
{
$("input.changevalue").toggle(
function()
{
$(this).val('[-]');
},
function()
{
$(this).val('[+]');
}
);
}
);
A to jest kod HTML w którym wstawia się spojler:
<div style="margin:5px; margin-top:5px; border: 1px solid #3bbfe7;" class="codebox"> <div style="height:22px; text-align: center;"> <input type="button" class="changevalue" value="[+]" style="width:60px; font-size:10px; margin:0px; padding:0px;" onclick="$(this).parents(\'.codebox\').find(\'.content\').toggle(\'fast\');"></div> <div class="content" style="display: none; background-color:#e6e6e6; padding: 5px;">{TEXT}
</div></div>
Z tego co potrafię się domyślić, przełącznikiem jest przycisk input, który zmienia wartość (value) między [-] a [+].
Ja jednak chcę, aby spojler otwierał się po kliknięciu w blok <div>, którego po kiknięciu, poza oczywiście wysunięciem się spojlera, zmieniał się styl/klasa tego div'a (głównie chodzi mi o tło które ma byc strzałką w dół/górę).
Proszę o pomoc.